ספרינג רול מדפי אורז מלאים – גם טעים וגם צמחוני

לא רק לצמחונים או טבעונים: ספרינג רול היא מנה נהדרת וקלילה, העשויה מדפי אורז דקיקים העוטפים  בתוכם ירקות, אשר נטבלים ברוטב נפלא רגע קצר לפני הביס המושלם

7
691
מתכון ספרינג רול קלה להכנה ומתאים לצמחונים ולטבעונים
ספרינג רול - קל הלכנה, צבעוני וטעים

לא רק לצמחונים או טבעונים: ספרינג רול היא מנה נהדרת וקלילה, העשויה מדפי אורז דקיקים העוטפים  בתוכם ירקות, אשר נטבלים ברוטב נפלא רגע קצר לפני הביס המושלם.

הדרך לספרינג רול קצרה וכיפית. אתם לא מאמינים כמה בריאה, צבעונית וטעימה המנה הזאת. בכלל, אני ממליץ להכין את הספרינג רול יחד עם הילדים.

למה? כי זו פעילות משותפת וחוץ מזה, הכי מגניב לראות איך ייצא לאחרים ואיזה ירקות צצים דרך השקיפות של דפי האורז.

מרכיבים:
חבילת דפי אורז – קונים בכל סופר
חבילת אטריות שעועית – במחלקת הפסטה
גזר חתוך למקלות דקיקים
מלפפון חתוך למקלות דקיקים
קישוא חתוך למקלות דקיקים
גמבה אדומה וירוקה, חתוכות למקלות דקיקים
רצועות דקות מאבוקדו (אפשר להיעזר  בקולפן ליצירת רצועות)
עשבי תיבול לפי טעמכם כמו: כוסברה, עלי נענע, פטרוזיליה ובצלים ירוקים


עבור הרוטב האסייתי:

5 כפות סויה דלת מלח

6 כפות רוטב צ’ילי מתוק
כפית שמן שומשום

3 כפות דבש
פלפל צ’ילי קצוץ

מערבבים יחד את כל מרכיבי הרוטב ושומרים בצנצנת זכוכית במקרר

אופן ההכנה:


את הירקות אפשר לשלב כשהם טריים או להקפיץ  במחבת עם שמן
כדי לרכך אותם קצתזה נתון לבחירתכם/ במידה ובחרתם לטגן’ אז צריך לצנן את הירקות לגמרי לפני הגלגול בדפי האורז.

מרככים את דפי האורז במים, מוציאים ומניחים על מגבת שתספוג את הנוזלים מדפי האורז.

שמים כף מתערובת המלית בשליש הדף הראשון של דף  האורז ויוצרים ערימת מילוי.

מתחילים מהגזר ומהמלפפון, עליהם מניחים את שאר הירקות ומשאירים את האבוקדו לסוף.

מקפלים את הצדדים פנימה כמו אגרול, עד שנוצר גליל מהודק היטב,

מגישים לצד  הרוטב שהכנו מראש

 

7 תגובות

  1. רעיון נפלא לנישנוש זה נראה מעולה מאמצת לארוחת ערב קלילה

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן