דלג על המודעה

סנדוויץ טוניסאי – ואם אפשר בלחם פרנה זה בכלל מושלם

אין דבר כיפי יותר מסנדוויץ' עשוי כהלכה. השבוע החלטתי לפנק במתכון כיפי ללחם פרנה - לחם שהוא קודם כל חוויה אמיתית לחיך והמרכיבים שלי לסנדוויץ' טוניסאי

סנדוויץ טוניסאי  – ואם אפשר בלחם פרנה זה בכלל מושלם

לחם פרנה מרוקאי. חוויה של טעם. צילום באדיבותה של אתי ונונו

אין דבר כיפי יותר מסנדוויץ’ עשוי כהלכה. השבוע החלטתי לפנק במתכון כיפי ללחם פרנה – לחם שהוא קודם כל חוויה אמיתית לחיך והמרכיבים שלי לסנדוויץ’ טוניסאי.

אני שומר אמונים לסנדוויץ’. בעיני, זה פשוט דבר גאוני, שבכל יום כולנו צריכים להודות לאותו לורד סנדוויץ’ הבריטי שבגללו כולנו נהנים כבר מאות שנים. בכלל, סנדוויץ’ זו מנה מדהימה. עם קצת השקעה ויש לנו מנה שלמה.

סיפור אמיתי, ככה בשביל האווירה. במהלך השירות הצבאי שלי נאלצנו להישאר בשטח 48 שעות. ידענו שלא יוכלו להגיע אלינו עם אספקה, ונאלצנו להסתדר עם מה שיש. אז הכנו חלה עם שוקולד. אז נכון, שכשרעבים כל מנה נראית מושלם, אבל מאז אני גם שומר פינה חמה לסנדוויצ’ים.

עד כאן פינת הנוסטלגיה ונעבור לפינת ההיכרויות…

אני שמח להכיר לכם זוג חדש: גברת פרנה המרוקאית ומר סנדוויץ’ הטוניסאי. שני כוכבים עם כבוד, שיכולים לעשות רק שמח בפה עם מרקמים וטעמים מרהיבים.

לחם פרנה (“תנור ” במרוקאית) הוא לחם עם פנים רך וספוגי, שמתאים במיוחד לסנדוויצ’ים עתירי רוטב. הוא גם הלחם המועדף עלי בסנדוויץ’ טוניסאי כסופג טעמים בצורה מושלמת.

פרנה מכינים על חלוקי נחל או אבן שמוט (אבן מיוחדת לאפיה)

אז פרנה מרוקאית עסיסית בדרך אליכם .

פרנה מרוקאי

מרכיבים:

4 כפות שמרים

קילו קמח

חלוקי נחל או אבן שמוט

3 כוסות מים פושרים

כפית סוכר

כף גדושה מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את השמרים, הקמח, הסוכר ומחצית מכמות המים. לשים בידיים כחמש דקות מלאות ללא הרף ומוסיפים את המלח ואת שארית המים

לשים שוב ללא הרף כחמש דקות בידיים, ונותנים לבצק לתפוח כחצי שעה בקערה מכוסה במגבת.

משמנים את הידיים, מחלקים לשניים ומעצבים עיגול בקוטר של פיתה. משטחים את הלחם כדי שיהיה גם בעובי של פיתה. מכניסים לתבנית ומתפיחים 20 דקות מלאות.

מחממים תנור לרמת חום של 220 מעלות. מכניסים את חלוקי הנחל או אבן השמוט ומלהיטים אותם.

כעת, כל שנותר הוא להכניס את לחם הפרנה לתנור – מעל חלוקי הנחל או אבן השמוט, להמתין 20 דקות ולהוציא.

סנדוויץ’ טוניסאי – הנוסח שלי

מרכיבים:

2 כפות אריסה

כף גדושה של טונה מסוננת

2 ביצים קשות

צ’יפסים של אבוקדו ( אבוקדו חתוך בצורת צ’יפס)

מלפפון חמוץ

סלט קצוץ גס

זיתים ללא חרצנים

לימון כבוש

2\1 תפו”א מבושל במים וחתוך לקוביות

מלח ופלפל לפי הטעם

פלפלי שיפקה

אופן ההכנה:

חוזרים לגברת פרנה וחתכים באמצע. מורחים אריסה ומפזרים את הטונה. מהרגע הזה, הסדר באופן כללי והוספת המרכיבים, ממש לא משנה. מדובר בסנדוויץ’ מודולרי, נוח להפעלה וכיף בטירוף.

לחם פרנה יספוג את הטעמים של האריסה, הטונה. האבוקדו ותפוחי האדמה יצטרפו לחגיגה. אין אורחי כבוד – כולם כוכבים בסנדוויץ’ הזה ו… ברור שאפשרי את המתכון הזה בבגט או פריקסה …

בתיאבון,

סער אהרוני (באמצע הביס)…

עדיין לא הצטרפתם ועשיתם לייק לעמוד הפייסבוק שלנו? זה הזמן: נתניה און ליין – ksn מבית נתניה און ליין

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

כתבות אחרונות של סער אהרוני (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

6 תגובות

  1. לא כתוב במתכון כמה סוכר וכמה מלח
    כתוב את המצרכים האלה באופן ההכנה ולא במרכיבים
    בבקשה לכתוב כמויות
    תודה מראש

    השב
  2. מירב בוקר טוב ,
    בהמשך לשאלה שלך
    כפית סוכר , כף גדושה מלח .

    תודה וסופ”ש נעים :)

    השב
  3. גבריאלה …זה המתכון היחיד לדעתי של המרוקאים שאין בו שמן :)

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים