אחד מסימניו הבולטים של ראש השנה, הוא הרימון. זו גם העונה בה הוא בשיא תפארתו. הרימון, עם הכתר שבראשו, מסמל גם בריאות, ובכל פעם מחדש, לקראת ראש השנה, אני לא יכול שלא לדמיין את אבא שלי מתענג לו על גרעיני הרימון בסעודת החג – בבית הוריי בעיר נתניה. אחד המתכונים שאני הכי אוהב לעשות, הוא מתכון המשלב בתוכו נתחי פרגית, אורז, ירקות וכמובן גרגירי רימון. המתכון הזה מכיל את כל אבות המזון והוא מנה המהווה ארוחה שלמה. למתכון אני קורא "שפע כרימון". אז כנסו למטבח, שימו עליכם סינרים כי אני רעב…
נתחי פרגית בלקט ירקות, רימון ואורז
חומרים:
2 כוסות אורז לבן
3 כוסות מים רותחים
גמבה אדומה וצהובה וגזר (או לחילופין להשתמש בלקט ירקות מוכן)
בצל חתוך לקוביות
2 רימונים
2-3 נתחי פרגית חתוכים לקוביות
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית כורכום
3 כפות שמן
אופן ההכנה:
חותכים בסכין את הרימונים לשניים. באמצעות כף מכים את הרימונים במטרה להוציא את גרגיריו, מרכזים ומניחים בצלוחית. מניחים סיר על האש, מחממים את השמן, מטגנים לדקותיים ומוסיפים את לקט הירקות לטיגון של דקה. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטבלים במלח, בפלפל הלבין ובכורכום בערך עוד דקותיים. מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את הלהבה למינימום מכסים את הסיר עם המכסה למשך 18 דקות. לאחר מכן מכבים את האש, ועם מזלג "פותחים" את האורז. מכסים לדקה עם מגבת, מפזרים את גרעיני הרימון, שוב מערבבים ומגישים.
את מוזמנים להתרשם ממתכונים נוספים שלי כאן, בפורטל נתניה און ליין – ksn, הבלוג של שף גולן ימין, וכמובן להגיב, לשתף, להתייעץ ולהתקשר אלי לנייד: 052-5771570