דלג על המודעה
Combar קידום אתרים ושרותי שיווק דיגיטלי לעסקים

נתחי פרגית, רימון ואורז

נתחי פרגית, רימון ואורז

שפע של בריאות. רימון. צילום fotolia

 

אחד מסימניו הבולטים של ראש השנה, הוא הרימון. זו גם העונה בה הוא בשיא תפארתו. הרימון, עם הכתר שבראשו, מסמל גם בריאות, ובכל פעם מחדש, לקראת ראש השנה, אני לא יכול שלא לדמיין את אבא שלי מתענג לו על גרעיני הרימון בסעודת החג – בבית הוריי בעיר נתניה. אחד המתכונים שאני הכי אוהב לעשות, הוא מתכון המשלב בתוכו נתחי פרגית, אורז, ירקות וכמובן גרגירי רימון. המתכון הזה מכיל את כל אבות המזון והוא מנה המהווה ארוחה שלמה. למתכון אני קורא “שפע כרימון”. אז כנסו למטבח, שימו עליכם סינרים כי אני רעב…

נתחי פרגית בלקט ירקות, רימון ואורז

חומרים:
2 כוסות אורז לבן
3 כוסות מים רותחים
גמבה אדומה וצהובה וגזר (או לחילופין להשתמש בלקט ירקות מוכן)
בצל חתוך לקוביות
2 רימונים
2-3 נתחי פרגית חתוכים לקוביות
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית כורכום
3 כפות שמן

אופן ההכנה:
חותכים בסכין את הרימונים לשניים. באמצעות כף מכים את הרימונים במטרה להוציא את גרגיריו, מרכזים ומניחים בצלוחית. מניחים סיר על האש, מחממים את השמן, מטגנים לדקותיים ומוסיפים את לקט הירקות לטיגון של דקה. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטבלים במלח, בפלפל הלבין ובכורכום בערך עוד דקותיים. מוסיפים את המים הרותחים, מנמיכים את הלהבה למינימום מכסים את הסיר עם המכסה למשך 18 דקות. לאחר מכן מכבים את האש, ועם מזלג “פותחים” את האורז. מכסים לדקה עם מגבת, מפזרים את גרעיני הרימון, שוב מערבבים ומגישים.

את מוזמנים להתרשם ממתכונים נוספים שלי כאן, בפורטל נתניה און ליין – ksn, הבלוג של שף גולן ימין, וכמובן להגיב, לשתף, להתייעץ ולהתקשר אלי לנייד: 052-5771570

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.