דלג על המודעה

מתכון קרמבו וניל דבש (ביתי)

עונת הסתיו היא גם העונה בה אין משפחה ישראלית שלא אוכלת קרמבו וניל (ויסלחו לנו מעריצי קרמבו מוקה); במיוחד עבורכם קבלו מתכון לקרמבו וניל דבש

מתכון קרמבו וניל דבש (ביתי)

קרמבו וניל - דבש. כך מכינים בבית.

בדיוק כמו  השלכת והחצבים המבשרים את בוא  הסתיו, כך גם הקרמבו וניל מסמן את בוא הסתיו. כן, קרמבו וניל הוא אחד המעדנים עליהם גדלו וגדלים ילדי ישראל.

מי שכבר העז והכין קרמבו וניל ביתי, יודע לומר שההבדל בין קרמבו ביתי לבין הקנוי, הוא שמיים וארץ. כשמכינים את הקרמבו שלנו עם עוגיית חמאה טובה, במילוי מרנג דבש טרי ובציפוי שוקולד שאנחנו אוהבים, מקבלים פינוק מענג.

מתכון לקרמבו וניל – דבש / קרמבו וניל – רמת קושי: קלה

מרכיבים לעוגיות:

50 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
25 גרם (2 כפות) סוכר
75 גרם (1/2 כוס) קמח
1/2 כפית תמצית וניל
קורט מלח
1-2 כפות חלב קר

מילוי דבש/וניל:
5  חלבונים
חצי כפית מחית וניל או כף תמצית וניל איכותית
כוס דבש (אפשר להפחית על-פי הטעם)

שלבי הכנה:
במעבד מזון עם להב פלדה שמים חמאה, סוכר, קמח, וניל ומלח ומעבדים לתערובת “חולית”. מוסיפים את החלב וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק גדולים.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה, ומשטחים לצורה של דיסקית. מכניסים למנוחה של שעה  במקרר, לאחר משך המנוחה הדרוש, מרדדים וקורצים עיגולים בגודל  5-6  ס”מ. אופים את העיגולים למשך 10 דקות בחום של 180 מעלות, מוציאים ומשאירים בחוץ. נחזור אליהם בהמשך.

נעבור להכין את המילוי : על בן מארי נחמם חלבונים ודבש. תוך כדי ערבוב, רצוי לעבוד עם מדחום. אנחנו נשים לב שהמדחום על 70 מעלות – כך נדע  שהחלמונים הגיע למצב שהם  מפוסטרות. כשיופיע קצף  בקלחת שעל בן המארי נעביר את המסה למיקסר עם וו הקצפה, ונעבוד  במהירות גבוהה 10 דקות. נוסיף מחית או תמצית וניל, מלח וצבע ונקציף עד קבלת קרם יציב.

מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנטר משומן ומזלפים בצורה חופשית על העוגייה. מכניסים למקרר לשעה. לחובבי ציפוי שוקולד, יש לקחת צימקאו (200 גרם) + כף שמן. ממיסים את המרכיבים. מוציאים את הקרמבואים מהמקרר ומוזגים את השוקולד מלמעלה למטה.

בתיאבון.

מתכונים מומלצים לקוראי מדור נתניה מבשלת: 

עוגת גבינה קדאיף

עוגת טארט תפוחים – פינוק אמיתי לסופ”ש

ממתק טוויקס קרמל בציפוי שוקולד

 

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

Latest posts by סער אהרוני (see all)

תגובות

תגובות

7 תגובות

  1. נראה מתכון מושלם

    השב
  2. אלוף כל פעם מפתיע במתכון חדש אין מצב שניסיתי מתכון והתאכזבתי תמשיך להוביל ישר כח

    השב
  3. אלוף כל פעם מפתיע במתכון חדש אין מצב שניסיתי מתכון והתאכזבתי תמשיך להוביל ישר כח

    השב
  4. נראה סוף הדרך👍 אני אכין לנכדים שלי
    תודה על השיתוף אלוף🙏 שבת שלום ומבורך

    השב
  5. מתכון מנצח של אלוף אנסה אותו בבית

    השב
  6. אין על קרמבו בחורף 😍ועוד מתכון אליפות שלך אלוף סער אהרוני נהנית מכל המתכונים שאתה שולח ..שתהיה שבת קסומה 🙏🏼

    השב
  7. אלוף כל פעם מפתיע במתכון חדש אין מצב שניסיתי מתכון והתאכזבתי תמשיך להוביל ישר כח

    השב

טארקבקים/פינגבאקים

  1. קוגל ירושלמי - מתכון עם טאצ' | נתניה און ליין - […] מתכון קרמבו וניל דבש (ביתי) […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים