קדירת דגי ים ברוטב אדום

2
41
קדירת דגים - נתניה מבשלת
צילום fotolia

עבורי, קדירה המבוססת על דגי ים עם ירקות שורש ונגיעה של יין לבן, מסמלת אוכל חורפי של בית. כשהיינו צעירים, אמא שלי נהגה להכין את המתכון הזה, בסגנון עדות לוב, כשלצדו קוסקוס. המנה עצמה קלה להכנה והולכת נהדר עם פרוסת לחם עבה עבור הרוטב. אז שימו סינרים וכנסו יחד איתי למטבח.

מתכון קדירת דגי ים

מצרכים
קילוגרם דג ים חתוך לארבע מנות. אני ממליץ על לוקוס לבן, מוסר או בורי
3 גבעולי סלרי קצוץ
2 גזרים מקולפים וחתוכים לקוביות
6 שיני שום כתוש
בצל לבן קצוץ לקוביות
פלפל חריף קצוץ – לא חובה אבל מומלץ
2 כפות רסק עגבניות
שתי עגבניות בשלות פרוסות לקוביות
חצי כוס יין לבן
4 כפות שמן זית
מלח, פלפל לבן לפי הטעם
חצי כוס כוסברה טרייה קצוצה

אופן ההכנה:
בסיר רחב מטגנים את הבצל ואת הסלרי, פלפל חריף, גזר ושום עד להשחמה. לאחר מכן מוסיפים את הרסק, את העגבניות ואת היין הלבן לצורך צמצום. שימו לב, למעוניינים ברוטב פחות סמיך, יש להוסיף כחצי כוס מים. לאחר מכן נוסיף את הדגים (אם המלחתם ופיזרתם לימון, לא לשכוח לשטוף היטב במים). נבשל כרבע שעה בסיר מכוסה. נטעם ונתבל במלח ופלפל לבן לפי הטעם. חצי דקה לפני כיבוי האש, נפזר מעל את הכוסברה הטרייה (יש כאלה המעדיפים פטרוזיליה, אז גם גם הולך ובכיף).

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

2 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן