דלג על המודעה

פוקאצ’ה ביתית קלה להכנה

פוקאצ'ה איטלקית, ביתית ומהירה להכנה - הקונדיטור סער אהרוני במתכון לפוקאצ'ה שיפתיע גם אתכם

פוקאצ’ה ביתית קלה להכנה

פוקאצ'ה ביתית. צילום bigstock

אם גם אתם (כמוני) אוהבים מתכונים של רבע שעה והופ נגמרת העבודה הקשה, אז הגעתם למקום הנכון. מתכון ל-פוקאצ’ה ביתית ברבע שעה – אפילו אתם תופתעו עד כמה זה קל. כן את המתכון הזה אתם הולכים להכניס לספר המתכונים הביתי, כי הוא גם קצר, גם מהיר ובעיקר טעים!

לנוחיות האופים והאופות, אני מגיש את המתכון – גם בגרמים וגם בכוסות מדידה (כוס זכוכית עם ידית סטנדרטית)

פוקאצ’ה ביתית (מתכון לפוקאצ’ה) קלה להכנה

מרכיבים:
120 מ”ל שמן זית – חצי כוס מדידה

2 שיני שום כתושות

ענף טימין אחד קצוץ  או כפית  שטוחה של טימין יבש קצוץ
ענף רוזמרין אחד קצוץ או כפית של רוזמרין יבש
רבע  כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח
240 מ”ל מים חמימים – כוס מדידה אחת
2 ורבע  כפיות שמרים יבשים
חצי כפית  דבש
320  גרם קמח (שתי כוסות ורבע)

שלבי הכנה:

1. נשלב בקלחת את השום הכתוש, את השמן, הטימין, הרוזמרין והפלפל השחור. נבשל על אש בינונית עד  שהשום יהפוך לשחום מעט והתבלינים יוציאו ריחות ארומטיים. זה אמור לקחת כחמש עד שש דקות. תורידו מהאש ושימו בצד.

2. בקערה נוספת נשלב את השמרים, המים והדבש. נערבב היטב ונשאיר בצד למשך עשר דקות. בזמן הזה השמרים מעט יתססו ויכינו עצמם להמשך.

3.  נוסיף כוס  קמח (140 גרם) וכפית ממסת השום הכתוש אל תוך מסת השמרים, שהמתינה 10 דקות ובינתיים תססה. נערבב לאיחוד חומרים ונשאיר למנוחה בקערה  למשך חמש דקות.

4. לאחר חמש דקות נוסיף לקערה את שאר הקמח ואת המלח. נלוש ידנית בתוך הקערה כדקה ואז נעביר למשטח עבודה ונלוש  עד שיתקבל בצק רך ואלסטי.

5. נעביר את הבצק לקערה משומנת, נכסה בניילון נצמד למנוחה של שעה  עד  שעה וחצי – תלוי בטמפרטורת בבית.

6. לאחר משך המנוחה הדרוש נעביר את הבצק למגש אפיה משומן קלות, עם חצי כפית שנוצרה מהשום/ תבלינים. נפרוס את הבצק ידנית על המגש. בעזרת קצות האצבעות ניצור גומות קטנות לכל שטח הבצק. נפזר על שטח הבצק את השום שנותר.

7. בשלב  זה אפשרי להוסיף כל מה שבא לכם מעל: אנשובי, זיתים שחורים, עגבניות מיובשות, עשבי תיבול ואפילו בצל. נשאיר את המגש מכוסה במגבת לחצי שעה נוספת, ובינתיים נחמם תנור לחום של 230 מעלות. נכניס לאפייה של 20 דקות. ו… בתיאבון…

מתכונים ביתיים ששווה להכיר:

מתכון לעוגת שוקולד קלאסית

מתכון לעוגת טורט רכה וגבוהה במיוחד

מתכון לעוגת שיש ביתית עשירה ונימוחה

 

 

 

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

Latest posts by סער אהרוני (see all)

תגובות

תגובות

5 תגובות

  1. מתכון מדויק , כתוב ברור להכנה תודה שאתה משתף אותנו , נהנת מכל מתכון .

    השב
  2. סער מספר 1 אתה

    השב
  3. תודה על המתכון ?? קלי קלות וטעים ?

    השב
  4. מתכון מעולה!!! תודה על הסבלנות והמענה לכל שאלה!

    השב
  5. מתכון מעולה הכנתי עם הילדים פשוט להתענג על הטעם. תודה

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • עוגת גבינה קדאיףעוגת גבינה קדאיף עוגת גבינה היא חלק בלתי נפרד ממסורת חג  שבועות. עוגת גבינה קדאיף היא התרומה שלי למסורת המשפחתית ולחג האהוב […]
  • עוגת תפוזים רכהעוגת תפוזים רכה ישנם רגעים שפשוט בא לי עוגה פשוטה ולא מתחכמת, כזאת שמושלמת עם הקפה של הבוקר. עוגת תפוזים (טורט תפוזים) רכה, […]
  • עוגיות טחינהעוגיות טחינה עוגיות טחינה נמסות בפה, זו לא רק סיסמא - אלא גם עוגיות שאתם הולכים להתמכר אליהן. וכן, הן ממש קלות לעשייה […]
  • לחמניות בריוש במילוי שוקולדלחמניות בריוש במילוי שוקולד יש לחמניות ויש לחמניות בריוש.... בריוש הוא אחד מבצקי השמרים המפונקים יותר. הכנתו דורשת המון תשומת לב ואהבה. […]
  • קטאיף (עטייף) – מתכון ששווה כל ביסקטאיף (עטייף) – מתכון ששווה כל ביס קטאיף או עטייף מגיע אלינו היישר מהמטבח הערבי המסורתי. על-פי המסורת הערבית נוהגים לאכול את הקינוח הייחודי […]