מתכון להכנת חטיפי בייגל טורקי שלא תפסיקו לנשנש

במקום להכין ולאכול בייגל טורקי אחד גדול, מכינים חטיפי בייגל טורקי, כדי להפוך את ההנאה למושלמת. נתניה מבשלת והפעם המטבח הטורקי במיטבו...

2
10790
במקום להכין ולאכול בייגל טורקי אחד גדול, מכינים חטיפי בייגל טורקי, כדי להפוך את ההנאה למושלמת. נתניה מבשלת והפעם המטבח הטורקי במיטבו...
חטיפי בייגל טורקי. חוויה של טעמים.

במקום להכין ולאכול בייגל טורקי אחד גדול, מכינים חטיפי בייגל טורקי, כדי להפוך את ההנאה למושלמת. נתניה מבשלת והפעם המטבח הטורקי במיטבו…

במקום להסתבך עם עיצוב בייגל טורקי, בואו ללמוד להכין חטיפי בייגל טורקי מושלמים, שמכינים בלי בעיה ובלי עיצובים מסובכים. עושים את זה עם אותו בצק אהוב ומוכר. בעניין מילוי, את זה אני משאיר לכם. אני, אגב, אוהב הציב במרכז הבצק קובייה של גבינה מלוחה… לא חובה…

מתכון להכנת חטיפי בייגל טורקי

מרכיבים:

4 כוסות קמח שמרים

4 כפיות שטוחות של סוכר

רבע כוס שמן

כף מלח

כוס וחצי מים

כף שום כתוש (לא חובה, אבל זה מוסיף המון)

שומשום משולב עם קצח בצד, בקערה מוכנה לציפוי הכדורים

לציפוי:

4 כפות סילאן מעורבבים עם 4 כפות מים.

כף גדושה קפה נמס מהול בחצי כוס מים רותחים

שלבי הכנה:

מתחילים עם הבצק. משלבים את כל מרכיבי הבצק, חוץ מהמים לקערת המיקסר. מערבבים במשך עשר דקות. מתחילים להוסיף את המים וממשיכים לערבב עוד 10 דקות.  כאשר תקבלו בצק רך ולא דביק, צרו כדור. מכסים במגבת לחה ומתפיחים כשעה. שימו לב, כדי להגיע לבצק זה משחקים בכמות המים, לפעמים טיפה יותר או טיפה פחות…

לאחר משך המנוחה הדרוש שזה בערך שעה וקצת, מוציאים את הבצק למשטח עבודה. מקמחים, לשים מעט ומחלקים ל- 20-25 כדורים קטנים בגודל שווה. מכסים שוב במגבת לחה ומניחים בצד לעוד 30 דקות מנוחה.

בינתיים, מכינים את הציפוי. מערבבים בקערה את הסילאן, הקפה והמים לתערובת אחידה. בקערה נוספת מערבבים שומשום עם קצח.

טובלים  כל כדור במסת הציפוי הנוזלית. בוזקים מלמעלה שומשום וקצח מכל הכיוונים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מתפיחים ללא כיסוי כ-20  דקות נוספות.

בינתיים, מחממים תנור אפייה לחום של 220 מעלות ואופים רבע שעה – עד לקבלת בייגל זהוב וקריספי. מוציאים וטורפים.

עוד מתכונים שווים מהמטבח הטורקי: 

לחמניות טורקיות במילוי גבינה וזיתים

לחמא בעג'ין (ספיחה) – פיצה בשרית פאר המטבח הטורקי

2 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן