בקלוואה ביתית קלה להכנה (מתכון)

2
456
בקלוואה ביתית, מתכון לבקלוואה חדשות נתניה
בקלוואה ביתית. באדיבות סער אהרוני- bigstock

בקלוואה עבורי היא מעדן אמיתי. היא מתוקה, היא עשירה בפיצוחים והיא ההיפך הגמור מכוס קפה שחור מהביל,חזק ובעיקר מר. במיוחד עבור קוראי וקוראות נתניה מבשלת, החלטתי לפרסם מתכון לבקלוואה ביתית, המותאמת באופן אישי לאלה המחפשים חיים קלים במיוחד.

טיפ קטן לפני המתכון: חשוב לכסות את בצק הפילו במגבת לחה עד השימוש – כאשר חושפים את הבצק לאוויר. בזמן העבודה חשוב למרוח אותו בחמאה – כך תבטיחו לעצמכם, שהבקלוואה תצא  פריכה  וטעימה.

בקלוואה קלה להכנה (מתכון לבקלוואה)

מרכיבים לסירופ:
1 וחצי כוסות מדידה – 380 מ”ל מים
1 וחצי כוס סוכר – 300 גרם סוכר
כף דבש
כף מיץ מלימון טרי

מרכיבים למילוי:
חבילת עלי פילו מוכנה (קונים בכל סופר)  – 500 גרם
200 גרם חמאה מומסת ומקוררת
מעט קינמון
300 גרם של תערובת פיצוחים: אגוזי מלך / פיסטוקים/ שקדים/ בוטנים / קשיו. לידיעתכם ובהתאם לטעמכם האישי,אפשר לשלב רק  חלק מהאופציות. כמובן, יש לטחון במעבד מזון לעובי דק לפני המילוי

שלבי הכנה:

1. מכינים את הסירופ. לצורך כך משלבים את מרכיבי  הסירופ, חוץ מהלימון. מביאים לרתיחה של 15 דקות. לאחר מכן מורידים מהאש. מחכים דקותיים, מוסיפים לימון ומשאירים בצד עד השימוש.

2. טוחנים את מרכיבי המילוי במעבד מזון יחד עם הסוכר עד לעובי דק. מוסיפים קינמון (למי שאוהב) מערבבים ומניחים בצד.

3. מניחים זוג עלי פילו על משטח העבודה. מברישים בחמאה המקוררת. מפזרים מהמילוי. מניחים מעל עוד זוג עלים ומברישים גם אותו בחמאה. מפזרים מהמילוי. כך יוצרים שכבה של 12 עלים.

4. מגלגלים. חותכים את הגליל שנוצר בצורת מעוין, אבל לא עד הסוף. מכניסים לאפיה  של 40 דקות בתנור שחומם מראש על 180  מעלות. לאחר זמן האפייה מוציאים מהתנור ויוצקים מעל את הסירופ שהכנו מראש.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

מתכון ללילות ביירות (ליאלי ביירות) – קינוח מושלם

מתכון למדוביק – עוגת דבש שהיא חוויה

מתכון לפלאן קרמל – ללקק את הצלחת

 

2 תגובות

  1. אתה מאוד מוכשר.
    הבקלוואה טעימה מאוד מכינה אותה בימי שישי???

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן