דלג על המודעה

טארטלט פיצוחים – קינוח שעושה כיף בפה

טארטלט הוא מין סוג של קינוח, שמאפשר להשתמש כמעט בכל מלית אפשרית. הקונדיטור סער אהרוני בחר להשתמש במתכון לטארטלט בפיצוחים

טארטלט פיצוחים – קינוח שעושה כיף בפה

צילום fotolia

טארטלט פיצוחים, בעיני, היא מנה חגיגית, צבעונית, מתוקה ועשירה. אני, אישית, נוהג להשתמש בשקדים, באגוזי מלך שבורים ובגרעיני חמניה ולפעמים גם בגרעיני דלעת. בפועל, כל אחד יכול להשתמש בכל סוג של פיצוחים שעולים על דעתו. יש כאלה, אפילו, אשר משלבים פירות יבשים במנה.

הדבש במתכון זה מיועד, מלבד מתן המתיקות, גם לחיבור בין המרכיבים וגם לריכוך הבצק. אני מאמין, שהדבש עצמו גם מסייע רבות לעידון של המילוי – כל זה כדי ליצור שכבת מילוי עשירה – כך שנהנה מביס הכולל את השובבות של הפיצוחים והמרקם האלגנטי של הדבש.

הערה קטנה לפני שמתחילים. מי שמעדיף לייצר את הבצק הפריך תוצרת בית יותר מוזמן מלעשות זאת, אני בחרתי בכדי להקל על ההליך להציע להשתמש בבצק פריך מוכן. מה שחשוב זה לקנות סוג איכותי. אז בואו נתחיל לאפות…

מתכון טארטלט פיצוחים

מרכיבים:
חבילה של בצק פריך מוכן (אפשר גם להכין ביתי)
300 גרם דבש
80 גרם חמאה רכה
150 גרם שקדים חצויים
150 גרם אגוזי מלך שבורים גס
100 גרם גרעיני חמניה או דלעת

אופן ההכנה:
משלבים במחבת את החמאה ואת הדבש. ברגע שהחמאה נמסה מוסיפים את כל הפיצוחים שנבחרו ומבשלים על אש נמוכה כרבע שעה. המלית צריכה להיות מעט נוזלית. נרדד את הבצק, נקרוץ עיגולים בגודל המתאים לתבנית (קוקוט) או בתבנית ייעודית לטארטלטים.

נרפד ובעזרת מזלג נדקור את הבצק. נקפיא בפריזר לעשר דקות ונכניס מיד לתנור בחום של 160 מעלות לרבע שעה. נוציא, נמלא במלית ונכניס לתנור לעוד רבע שעה. מיד עם הוצאת הטארטלט המוכן מהתנור, כדאי ומומלץ לאפשר לטארטלט להתקרר מספר דקות לפני הגשתו. הקינוח עצמו, אם תכניסו אותו לתוך מיכל אטום, יכול להחזיק לפחות שבוע. בתיאבון.

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

מתכונים למנות ולקינוחים ששווה לבדוק:

כנאפה גבינת עזים וחמאה מזוגגת

סלט אבטיח פיצוחים

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. אצבעות מוצרלה | נתניה | נתניה און ליין | KSN - […] טארטלט פיצוחים […]
  2. קרפ סוזט - מתכון לקרפ סוזט - נתניה מבשלת עם נתניה און ליין - […] טארטלט פיצוחים […]
  3. אגסים ביין וקציפת מסקרפונה (אגס שיכור) | נתניה | נתניה און ליין | KSN - […] טארטלט פיצוחים – קינוח שעושה כיף בפה […]
  4. קרם מסקרפונה פירות יער - מתכון לקינוח מושלם | נתניה און ליין - […] טארטלט פיצוחים – מגניב כמה שזה קל […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים