דלג על המודעה
Combar קידום אתרים ושרותי שיווק דיגיטלי לעסקים

מרק תפוח אדמה וסלרי ביין לבן

את סדרת המרקים שלי לחורף חמים בחרתי לסיים במרק תפוח אדמה וסלרי כפרי, משביע ופשוט - מהסוג בו כל המרכיבים מצויים בבית

מרק תפוח אדמה וסלרי ביין לבן

צילום fotolia

אחד המרקים האהובים עליי ביותר הוא מרק תפוח אדמה וסלרי, המתבשל לו עם יין לבן. את המרק הזה הכרתי, בצעירותי, בנתניה. כשחקרתי עליו סיפרו לי, שהוא היה מרק אותו נהגו ללגום ובהנאה איכרים במזרח אירופה כשחזרו מיום עבודה. בהמשך גיליתי, שתוספת של יין לבן משפרת המון ועם פרוסה עבה של לחם שחור עבה הרבה לא צריך. אז שימו סינרים וכנסו למטבח.

מרכיבים
2 בצלים קצוצים דק
3 גבעולי סלרי קצוצים
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
3 תפוחי אדמה לבנים חתוכים לקוביות קטנות
2 ליטר מים
רבע כוס יין לבן
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
2 כפות אבקת מרק עוף למתעצלים (עדיף להשתמש בציר מרק עוף או ציר ירקות)
צרור שמיר או פטרוזיליה קצוץ לקישוט (לא חובה)
טיפ: לשדרוג המרק ניתן להוסיף נקניקיות קבנוס, המשקיעים מוזמנים להוסיף נתחי בשר מעושן חתוכים לקוביות קטנות.

אופן ההכנה
ניקח סיר גדול ונטגן בתוכו עם קצת שמן זית את הבצל, הסלרי, הגזר ותפוחי האדמה. לאחר שלוש דקות של ערבוב נוסיף את היין הלבן ונמשיך לערבב כדקותיים (בינתיים האלכוהול יתאדה). נוסיף את המים ונביא לרתיחה. נתבל, ננמיך את האש ונבשל כחצי שעה נוספת כשהסיר מכוסה. בהגשה, לאחר שנמזוג המרק לצלחת, נוסיף קוביות קבנוס או קוביות קטנות של בשר מעושן ונקשט בפטרוזיליה קצוצה או שמיר קצוץ. והכי חשוב, לא לשכוח לטבול במרק פרוסת לחם שחור. זה גם כיף.

למתכונים נוספים שלי אתם מוזמנים לבקר כאן, בבלוג שלי בפורטל נתניה און ליין, נתניה מבשלת: שף גולן ימין.  מעוניינים להתייעץ על המתכונים, אתם מוזמנים להתקשר אליי לנייד 052-5771570

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים