דלג על המודעה
Combar קידום אתרים ושרותי שיווק דיגיטלי לעסקים

מרק ברוקולי בטוויסט של חריפות מעודנת

מרק ברוקולי בטוויסט של חריפות מעודנת

מרק ברוקולי. צילום fotolia

שלום חברים, לבקשתכם (ותודה על התגובות החמות בטלפון וגם כאן באתר), אני ממשיך בסדרת המרקים המפנקים, שקל מאוד להכינם. לברוקולי יש, משום מה, תדמית לא ממש מחמיאה, לפחות אצל ילדים ובני נוער. האמת, שמעבר לטעמו הייחודי, מדובר בירק בריא במיוחד ועתיר ערכים תזונתיים – כיאה לקרוב משפחתו של כרוב הבר. הוא מכיל כמויות אדירות של ויטמין C וכמובן ויטמין A וגם B6. אין בו כמעט קלוריות והוא מקור נהדר לסידן, לחומצה פולית, לסיבים תזונתיים ועוד… ועוד… המרק שאני מציע כולל טוויסט המעניק חריפות מעודנת. בכל זאת, אני אוהב חריף… אז כנסו למטבח, שימו עליכם סינרים ותפתיעו את המשפחה במרק משובח וכיפי. את הברוקולי שלי אני, אגב, קונה אצל ירקני שוק נתניה. ככה אני יכול לבחור אישית את הירק (וגם המחירים בשוק, מלבד האווירה הכיפית, משתלמים).

מרק ברוקולי בטוויסט של חריפות מעודנת

מרכיבים: 
בצל קצוץ דק
0.5 ק׳ג ברוקולי טרי שנשטף היטב
גבעול סלרי קצוץ
3 שיני שום טרי
2 ליטר מים
2 כפות שטוחות מרק עוף למתעצלים (עדיף להשתמש בציר ירקות או ציר עוף שהוכן מראש)
חצי כפית מלח
קורט פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט (תבלין דומיננטי אז ממש בקטנה)

מיכל שמנת צמחית
טבסקו

אופן ההכנה:
נטגן בסיר עמוק בו המסנו חמאה (לפרווה תשתמשו במחמאה) את הבצל והסלרי, נוסיף את השום ונמשיך בטיגון בערך של שלוש דקות על אש נמוכה. נוסיף את המים לסיר ונביא לרתיחה. לאחר הרתיחה נוסיף את הברוקולי ואת אבקת המרק (או ציר הירקות/ עוף) נבשל כרבע שעה על אש נמוכה. נעביר את המרק למעבד מזון, נרסק ונחזיר לסיר לבישול של שבע דקות. נטעם, נתבל בהתאם לצורך במלח בפלפל הלבן ובאגוז המוסקט. ועכשיו לטוויסט: ניקח את מיכל השמנת הצמחית (פרווה) ונמזוג לקערה קטנה, נתבלן בעדינות בפלפל לבן ומלח ונוסיף כמה טיפות של טבסקו. המלצה שלי היא להוסיף בכל פעם טיפה ולטעום, כי רמת החריפות של טבסקו אדירה. נמזוג את המרק לקערות הגשה ונקשט מעל עם כף של רוטב השמנת הקר. אפשר, כמובן, לקשט גם עם גבעול סלרי בצד או עם עלי סלרי קצוצים דק דק או בכלל כל ירק עלים שאתם אוהבים. הכי חשוב: לא לשכוח להגיש עם לחם כפרי טרי בצד או קרוטונים ביתיים.

חברים וחברות, אתם יותר ממוזמנים להתקשר אליי בנייד: 0525771570, וכמובן להתרשם ממתכונים נוספים שלי כאן, בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין מבית נתניה און ליין – ksn

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.