מרק בטטה ועדשים כתומות

0
193
צילום fotolia

שלום חברים, אני ממשיך בסדרת המרקים המנצחים במטבח שלנו. בכל זאת, מרק עוף ומרק ירקות זה כיף, אבל מי אמר שאי-אפשר להתענג על מרקים שיהפכו כל ארוחה לחגיגה של צבעים וטעמים מפנקים. אז בואו נכנס למטבח.

מרק בטטה ועדשים כתומות

מצרכים:
2 בצלים קצוץ
3 שיני שום טרי קצוץ
4 בטטות חתוכות לקוביות
גבעול סלרי קצוץ
0.5 כוס עדשים כתומות
פלפל חריף קצוץ (לא חובה)
7 כוסות מים (או נוזל ירקות)
כפית מלח וכפית פלפל לבן 
חצי כפית כמון וחצי כפית כורכום

 
אופן ההכנה:
לוקחים סיר רחב. מוסיפים מעט שמן ומטגנים את כל הירקות בערך כחמש דקות. מוסיפים את העדשים, את התבלינים ואת המים ומבשלים בערך כארבעים דקות. לאחר מכן לוקחים מוט טחינה ידני וטוחנים את הירקות למרק סמיך. טועמים ומתקנים. אפשר לקשט עם עירית קצוצה. 

חברות וחברים, כמו תמיד, אתם מוזמנים להתייעץ ולשאול ישירות בנייד שלי שמספרו 052-5771570. אתם יותר ממוזמנים להגיב, לשתף או להתרשם מהמתכונים שלי כאן – בבלוג שלי בנתניה און ליין – ksn – נתניה מבשלת: שף גולן ימין

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן