לראשונה מזה שני עשורים מציגה נתניה מאזן הגירה שלילי בשנת 2021 – כך עולה מינתוח נתוני הלמ"ס על-ידי ארגון קבלני נתניה. הסיבות המרכזיות: משפרי דיור ומחסור חריף בדירות חדשות.
העיר נתניה מציגה מאזן הגירה שלילי בשנת 2021 – כך עולה מניתוח שביצעו מומחי ארגון קבלני נתניה. ניתוח הנתונים מתבסס על דו"ח הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2021. בדו"ח המלא התפרסם לאחרונה.
מהנתונים עולה, כי 6,780 תושבים בחרו לעבור להתגורר ברשויות אחרות. זאת, לעומת 5,814 איש שנכנסו אליה בתקופה זו. נתון זה מציב את נתניה, לראשונה מזה שני עשורים עם מאזן הגירה שלילי של 966 אנשים. במדד הארצי, במאזן הדירוג השלילי נתניה במקום ה-12.
לדברי רפי זנזנורי יו"ר ארגון קבלני נתניה, הסיבה היא שאין מספיק דירות בנתניה.
מהן הסיבות לטעמך, שלראשונה מזה תקופה ארוכה נתניה עם מאזן הגירה שלילי?
"במשפט קצר: אין מספיק דירות בנתניה. קצב הבנייה בעיר לא מצליח לענות על הגידול הדמוגרפי הטבעי. על זה יש להוסיף את הביקושים החדשים. למרות שנראה כי ישנה תנופת בנייה בנתניה, בפועל, כמות יחידות הדיור הנבנית לא מספיקה. לכן, בני העיר נאלצים לעזוב את נתניה וחבל. אנו, כקבלנים, מבקשים להגביר את קצב הבנייה. אם נגביר את קצב הבנייה נוכל לספק קורת גג לכל בני העיר. גם לאלה המעוניינים לעבור אליה.
האם מחירי הדיור בנתניה, שכמו בכל הארץ קפצו במהלך השנה האחרונה, מהווים פקטור מרכזי?
"נתניה, על כל יתרונותיה, צריכה להיות עיר עם הגירה חיובית בכל שנה. העובדה היא, שביחס לכל ערי השרון האחרות, מחירי הדירות בעיר עדיין סבירים ונוחים. גידול באוכלוסייה יתרום להתפתחות השירותים והמסחר לרווחת כלל התושבים ולחיזוק מרכז העיר".
ברמה ארצית, העיר ירושלים מובילה את הדירוג השלילי מבין ערי ישראל. 11 אלף איש נטו עזבו אותה בשנת 2021. במקום השני אשדוד ממנה יצאו 3,650 איש נטו. שלישית היא חיפה עם מאזן הגירה שלילי של 3,500 איש. בבני ברק מאזן הגירה שלילי של 3,300 איש ואחריה תל אביב ממנה יצאו כ-2,900 איש נטו. במקום השישי בת ים, אחריה חולון, בית שאן, באר שבע וראשון לציון.
מנגד, במאזן ההגירה החיובי מובילה חריש שרק לאחרונה קיבלה מעמד של עיר עם כ-6,500 תושבים נטו שנכנסו. אחריה בית שמש עם כ-4,000 איש. שלישית בדירוג יבנה עם כ-2,900 איש נטו שנכנסו. הרצליה רביעית עם 2,800, ראש העין חמישית עם כ-2,500 איש. אחריהן טירת הכרמל ועפולה.