דלג על המודעה
Combar קידום אתרים ושרותי שיווק דיגיטלי לעסקים

לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור

לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור

צילום fotolia

חג החנוכה, לרוב, מלווה, בהמון רגשי אשם (בכל פעם שאנו תוקעים סופגניה). גם בלביבות המסורתיות לא חסר שמן, אז במקום להתרגש יתר על המידה ולחשב בכל רגע נתון קלוריות, שימו עליכם את הסינר, כנסו למטבח ונכין ביחד לביבות אפויות, ללא שמן ועם טעם נפלא.

לביבות בטטה ותפו׳א בתנור

מרכיבים: 
2 בטטות קלופות
3 תפוחי אדמה קלופים
בצל קצוץ מטוגן
ביצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט (טעם דומיננטי אז אל תגזימו)
20 גרם פטרוזיליה קצוצה (בערך שתי כפות גדושות)
כוס פירורי לחם

אופן ההכנה
נבשל את הבטטה ואת תפוחי האדמה עד לריכוך מלא. נסנן את הנוזלים ונמעך את הכל לפירה גס. נוסיף את כל שאר המרכיבים, נערבב היטב וניצור לנו באמצעות היד כדורי לביבות שטוחות. נניח על תבנית אפייה שעליה נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש לחום של כ-170 מעלות לחצי שעה. נהפוך את הלביבות ונחזיר לתנור לעוד 20 דקות. מומלץ להגיש עם רוטב פסטו בצד או כל גבינת שמנת.

חברות וחברים יקרים, אני זמין עבורכם לכל שאלה, רעיון או הצעה בטלפון 052-5771570. אתם יותר ממוזמנים להתרשם, להתנסות, לנסות, להגיב ולשתף את המתכונים המופיעים כאן, בנתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי  –  נתניה מבשלת: שף גולן ימין

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. לביבות תפוחי אדמה - חוגגים חנוכה אחרת | נתניה | נתניה און ליין | KSN - […] לביבות בטטה בתנור […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.