לביבות בטטה ותפוחי אדמה בתנור

3
95
צילום fotolia

חג החנוכה, לרוב, מלווה, בהמון רגשי אשם (בכל פעם שאנו תוקעים סופגניה). גם בלביבות המסורתיות לא חסר שמן, אז במקום להתרגש יתר על המידה ולחשב בכל רגע נתון קלוריות, שימו עליכם את הסינר, כנסו למטבח ונכין ביחד לביבות אפויות, ללא שמן ועם טעם נפלא.

לביבות בטטה ותפו׳א בתנור

מרכיבים: 
2 בטטות קלופות
3 תפוחי אדמה קלופים
בצל קצוץ מטוגן
ביצה
כפית מלח
חצי כפית פלפל לבן
קורט אגוז מוסקט (טעם דומיננטי אז אל תגזימו)
20 גרם פטרוזיליה קצוצה (בערך שתי כפות גדושות)
כוס פירורי לחם

אופן ההכנה
נבשל את הבטטה ואת תפוחי האדמה עד לריכוך מלא. נסנן את הנוזלים ונמעך את הכל לפירה גס. נוסיף את כל שאר המרכיבים, נערבב היטב וניצור לנו באמצעות היד כדורי לביבות שטוחות. נניח על תבנית אפייה שעליה נייר אפייה ונכניס לתנור שחומם מראש לחום של כ-170 מעלות לחצי שעה. נהפוך את הלביבות ונחזיר לתנור לעוד 20 דקות. מומלץ להגיש עם רוטב פסטו בצד או כל גבינת שמנת.

חברות וחברים יקרים, אני זמין עבורכם לכל שאלה, רעיון או הצעה בטלפון 052-5771570. אתם יותר ממוזמנים להתרשם, להתנסות, לנסות, להגיב ולשתף את המתכונים המופיעים כאן, בנתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי  –  נתניה מבשלת: שף גולן ימין

3 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן