דלג על המודעה

טרייפל – הגרסא האישית

טרייפל הוא קינוח שכבות קליל, המשלב עוגת ספוג, פירות טריים וקרם וניל; מתכון לטרייפל בגרסת הגשה אישית, הופך את המנה ליפה הרבה יותר

טרייפל – הגרסא האישית

טרייפל - הגרסא האישית. מתכון קל ומהיר

לא תמיד חייבים ללכת על עוגה למרכז השולחן, ולכו בחרתי בקינוח אשר שמו הוא טרייפל – הפעם בגרסא אישית ובסטייל האנגלי. אם חושבים על זה קצת, טרייפל מאוד מאפיין את הבריטים: מדובר במנה מהודרת, אלגנטית ומאופקת כלפי חוץ. כלפי פנים מציע טרייפל ממוצע בלגן מתובל בהמון הומור, גוונים וטעמים. אז אם אתם בריטים או לא…הקינוח הזה ירשים את האורחים.

טרייפל כעיקרון, כזה המבוסס על עוגת ספוג, פירות טריים וקרם וניל, מאפשר – כמובן – אין ספור אפשרויות לגיוון. מדובר גם במנה קלה יחסית להכנה.

טרייפל בריטי | מתכון לטרייפל בהגשה אישית

מרכיבים לטורט קקאו
5 ביצים גודל M
200  גר’ סוכר
כף גדושה קקאו איכותי
50 גרם קורנפלור
80 גרם  קמח
חצי כפית מלח

מרכיבים לקרם מסקרפונה
500 גר’ שמנת מתוקה
2 כפות ברנדי
300 גרם גבינת מסרקפונה
100 גרם אבקת סוכר (אני אוהב מתוק…)

מרכיבים לקולי תות

300 גרם תותים שטופים + 80 מ”ל מים. מביאים לרתיחה ומעבירים את המסה דרך מסננת כך שמתקבל רוטב סמיך וחלק,משאירים בצד עד השימוש. על אותו בסיס ניתן לעשות זאת על בסיס פרי הקיווי או אגס עם קווצ’ קליל.

שלבי הכנה :
נפריד את הביצים, נשלב את החלבונים לקערת מיקסר ונקציף עד לרמה של קצף רך. בשלב זה מוסיפים את הסוכר ומקציפים לקצף יציב. חשוב לשמור כמה כפות מכמות הסוכר להקצפת החלמונים.

נקציף את החלמונים עם שארית הסוכר. כעת משלבים את 2  המסות, את החלבונים והחלמונים, מנפים פנימה קמח, מלח, קורנפלור וקקאו ומוסיפים לקצף הביצים בתנועות קיפול – כדי לא לשבור את המרקם האוורירי

מעבירים לתבנית אפייה משומנת ומכניסים לתנור לחצי שעה בחום של  190 מעלות. בינתיים מכינים את קרם המסקרפונה. מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אבקת סוכר במהירות גבוהה. מוסיפים גבינת מסקרפונה וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם יציב . מוסיפים ברנדי ועוצרים את פעולת המיקסר.

כעת מחכים שהעוגה תהיה מוכנה. מוציאים, מקררים מעט וקורצים מהעוגה בגודל הכוס האישית. מניחים מעל השכבה של הטורט שכבה נדיבה של קרם מסקרפונה. מעליו מהקולי תות. שוב, שכבה של טורט ושוב גבינת מסקרפונה. בסוף אפשר לפזר שוקולד מריר מגורד או שברי אוראו. דרך נוספת היא שילובם של פלחי פירות שעברו בישול קל (אגסים, בננות, קיווי לאוהבי חמצמצות או פירות יער אדומים לכל סוגיהם) גלו יצירתיות. זה קל וטעים.

מתכונים נוספים העשויים לעניין את קוראי נתניה מבשלת מתכונים: 

פודינג לחם – קינוח שעושה כיף

עוגת שוקולד קלאסית ומי אמר יום הולדת…

לחמניות בריוש במילוי שוקולד

 

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים