דלג על המודעה

טורטייה מקסיקנית במילוי רצועות פרגית, חרדל ודבש

טורטייה, אחת מתרומותיה של מקסיקו לעולם הקולינרי, מאפשרת אין-ספור שילובים טעימים במלית. קבלו פתרון נחמד ומהיר לארוחה כיפית

טורטייה מקסיקנית במילוי רצועות פרגית, חרדל ודבש

צילום fotolia

השבוע יצאתי לקניות בסופר המקומי בשכונת קריית השרון (נתניה סיטי). כשהגעתי לפינת הלחמים, הטורטייה, כמעט באופן אוטומטי, קרצה לי – מה שגרם לי להכניסה לעגלת הסופר. נכון, אפשר להלאות אתכם בדרך הכנתה – אבל – לפעמים קיצורי דרך בהחלט מותרים ובעיקר אם במתכון המוצע אנחנו נתמקד במילוי עצמו. אגב, יתרונה של הטורטייה, שכמעט כל מה שתחליטו למלא אותה יתאים. טורטייה למי שלא מכיר היא סוג של לחם עגול ושטוח, העשויה ללא שמרים, מקמח תירס או מקמח חיטה דק דק.

טורטייה מקסיקנית במילוי רצועות פרגית, חרדל ודבש

חומרים:
2 פרגיות
3 כפות דבש
כף חרדל דיז’ון
2 כפות שמן זית
כפית סילאן

תוספות אפשריות:
מחית מאבוקדו
חצי כפית אריסה או צ’ילי חתוך לאוהבי החריף
עלי חסה
פרוסות עגבניה
רצועות בצל
שעועית שחורה שבושלה והוכנה מראש
גרעיני תירס

אופן ההכנה:

בתוך קערה נתבל את הפרגיות בדבש, בחרדל, בסילאן ובשמן הזית ונעסה היטב. נשאיר לחצי שעה. נחמם לנו מחבת פסים וניצלה את הפרגיות המטובלות כשתיים עד שלוש דקות מכל צד. לאחר מכן נחתוך את הפרגיות לרצועות דקות. נחמם מחבת רגילה באש בינונית ונוסיף את הטורטייה למחבת לעשר שניות לכל צד על מנת שהטורטייה תעשה קריספית.

לאחר מכן נמרח את האבוקדו במרכז הטורטייה ונתחיל להוסיף את מה שהחלטנו להוסיף – הכל על-פי הטעם האישי. במרכז הטורטייה נסדר את הפרגית ונגלגל את הטורטייה. מומלץ מאוד בזמן הגלגול להדק היטב. נחתוך בחצי ונגיש בהרבה אהבה. טיפ: אחת הדרכים המעניינות יותר להגשה היא באמצעות עטיפת הטורטייה בנייר חום וקשירה באמצעות חוט מתאים. עצלנים יכולים להשתמש גם עם קיסם…

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים