דלג על המודעה
Combar קידום אתרים ושרותי שיווק דיגיטלי לעסקים

חמין כל העדות

לא משנה איך תקראו לו: צ'ולענט, חמין, סחינה או תביט, הרעיון הוא אותו רעיון ואין כמו שבת קרירה כדי להתענג על צלחת חמין טובה - בעיקר כזו המורכבת מכל הטוב שיש לעדות ישראל להציע

חמין כל העדות

צילום fotolia

אני לא מכיר הרבה אנשים, שלא אוהבים להתפנק בצהרי שבת על איזשהו חמין טוב. ואם, במקרה, גם קריר בחוץ והגשם מטפטף, אז המצב מושלם. אז בזכות העובדה שלכל עדה בישראל חמין יהודי משלה, החלטתי לקחת את הטוב מכל עדה ולשלב ביחד לחמין הכי ישראלי שיש. אז במקום דיבורים, נעבור למעשים וקדימה למטבח

מצרכים

קילוגרם צלי כתף בקר (בקשו מהקצב לחתוך לקוביות בינוניות)
2 בצלים חתוכים לקוביות
כוס שעועית לבנה (שהושרתה לילה לפני
כוס חומוס גרגירים (שהושרה לילה לפני)
כוס חיטה (שהושרתה לילה לפני)
כוס שעועית אדומה (שהושרתה לילה לפני)
ראש שום שלם שטוף עם הקליפה
8 תפוחי אדמה זעירים וקלופים
3 בטטות חתוכות לקוביות בנוניות
פלפל חריף (לא חייב, אבל אני אוהב)
קולורבי חתוך לקוביות
2 כפות פפריקה מתוקה
כפית מלח, כפית פלפל לבן
0.5 כפית כמון
כפית סוכר חום
רבע כוס סילאן
ביצים קשות לפי מספר הסועדים

אופן ההכנה:

טגנו את הבצל בסיר עמוק עד להזהבה, תוסיפו את הבשר ותערבבו עד לסגירתו. תכניסו את כל הקטניות ותוסיפו מים בגובה של שני סנטימטר מעל כלל המרכיבים. תרתיחו, תנמיכו ותשאירו בערך חצי שעה על הגז. תוסיפו את ירקות השורש, השום תפוחי האדמה והפלפל החריף בשלמותו ובשלו על אש נמוכה עוד חצי שעה. לקראת הסוף תטבלו ותוסיפו את הסוכר החום והסילאן והביצים הקשות לעוד עשר דקות של אש נמוכה. את הסיר, כמו שהוא, תעבירו לפלטה של שבת לכל הלילה. בין לבין יש לבדוק אם חסרים נוזלים. זהו, בתיאבון

קוראות וקוראים יקרים, מוזמנים להתקשר אלי בטלפון 052-5771570. מתכונים נוספים שלי מופיעים כאן בבלוג שלי, בפורטל נתניה און ליין: נתניה מבשלת: הבלוג של גולן ימין

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

תגובת אחת.

  1. מעולה.
    טעים מאד!

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים