דלג על המודעה

דג מרוקאי קל וטעים

דג מרוקאי הוא אחד המתכונים הקלים והטעימים ביותר. לצד המתכון המקורי והמדהים, הרשיתי לעצמי להוסיף בצד אפשרויות לשדרוג - כל אחד לפי טעמו. בתיאבון

דג מרוקאי קל וטעים

צילום fotolia

שלום חברים, קצת אחרי מתקפת החגים למיניהם בהם – בעיקר נפנפנו על המנגל – חשבתי לחזור לשגרה ולהכין מתכון פשוט וטעים להפליא, שאני בטוח שרובכם מכירים – במיוחד יוצאי העדה המרוקאית. את הדג המרוקאי אני למדתי מסבתא מרוקאית אסלית, שהייתה שכנה שלנו בימי נערותי בעיר נתניה. מאז, כאשר אני מבשל את המתכון, אני נזכר בה ומודה לה עד היום.

דג מרוקאי קל וטעים

מרכיבי חובה:
4 יחידות מושט מפולט
2 פלפלים אדומים חריפים חתוכים לאורכם
2 גמבות אדומות חתוכות לאורך ברצועות
5 שיני שום כתוש
כף פפריקה חריפה מרוקאית
כפית מלח
רבע כוס שמן
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
רבע כוס מים
צרור כוסברה קצוץ

תוספות לשדרוג לפי בחירתכם וטעמכם: כפית לימון כבוש, עגבנייה בשלה, זיתים שחורות ויש כאלה שאפילו מוסיפים קישוא.

אופן ההכנה: 
למתכון המקורי: בסיר רחב נחמם את השמן ונטגן קלות את הפלפל החריף והגמבה (הסוד הגדול של הבישול הצפון אפריקאי הוא הוספת התבלינים בשלב הכי ראשוני בטיגון). לאחר מכן נוסיף את השום, נערבב ונטגן עוד כדקה – עד שריח השום המטוגן יתפזר במטבח. נוסיף את הפפריקה החריפה, המלח, הפפריקה המתוקה, הכורכום ורבע כוס מים. נבשל עד שהרוטב יגיע לרתיחה. נוסיף את הכוסברה ואת הדגים. נוריד לאש נמוכה כרבע שעה בסיר מכוסה וכמובן חצי לימון בהגשה. לאלה שמחליטים להוסיף את אחד או כל מרכיבי השדרוג, יש לצרפם אחרי טיגון השום ותבליני הפפריקה החריפה.  את המנה אני הכי אוהב לאכול עם חלה טרייה.

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

כתבות אחרונות של גולן ימין (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. פילה סלמון בקראסט פיצוחים | נתניה און ליין - […] מתכון דג מרוקאי קל וטעים […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים