דלג על המודעה

בעבע תמר – הגרסה הכי עיראקית שיש

לטוניסאים יש את המקרוד, לאלג'יראים את עוגיות היו יוי ואילו לעיראקים את הבעבע - עוגיות פריכות ממולאות בתמרים. קבלו מתכון שסיפור הכנתו ריגש אותי ממש כמו הטעם שלו...

בעבע תמר – הגרסה הכי עיראקית שיש

בעבע תמר. עוגיות עם תמר בפנים וסומסום מבחוץ. צילום סער אהרוני

מדי פעם פונים אלי שכנים, מכרים ואנשים שעוצרים אותי ברחוב בנתניה ומבקשים עזרה בשחזור מתכון מילדותם. הם מבקשים שארכיב להם את החתיכה החסרה ואוריד את האבק מעל ספר המתכונים.

ולמה ההקדמה? כי יש לי שכן, בשנות השמונים וקצת לחייו, שיום אחד דפק לי בדלת וביקש כוס סוכר. כשנתתי לו שמתי לב שהוא מילמל לעצמו, במבטא עיראקי כזה, “פורים… עוד מעט פורים”. הסתכלתי עליו ובחצי חיוך אמרתי לו: ” נכון סבא, עוד מעט פורים… בוא ניסע לעיראק ונחגוג שם”. הוא חייך אלי ואמר: “אתם, הצעירים, לא יודעים מה זו עוגייה אמיתית. הכל אצלכם תעשייתי. אם היה לי יותר כוח, הייתי מכין לך “בעבע”.

בהתחלה היססתי, אבל הסקרנות שלי גברה: “אם אתה זוכר את המתכון, אשמח להכין לך. עוגייה אחת אשמור לי והשאר לך”. עוגיות הבעבע הן עוגיות פריכות, המוגשות במטבח העיראקי עם תה חם או קפה שחור מר כלענה ועוד המון מתוקים. הן קלות להכנה, טעימות ומסתבר שהמנהג לאכול אותן בפורים, הפך מזמן לנוהל תה במהלך כל השנה.

בעבע תמר – הגרסה העיראקית

מרכיבים לבצק:
קילו קמח
רבע כוס מים
50 גרם שמרים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
חצי כפית מלח
200 גרם מרגרינה או חמאה למתכון החלבי
כוס מים (להוסיף לפי הצורך – תלוי בלחות הקמח ובטמפרטורת החדר) .
חצי כפית הל, ציפורן או קינמון (לבחירתכם)
גרידת תפוז

מילוי:
400 גרם תמרים מגולענים (אפשרי גם ממרח תמרים איכותי)
50 גרם ג’ינג’יר מסוכר חתוך לקוביות קטנות קטנות (זו התוספת שלי, שווה לנסות)

גימור:
ביצה טרופה עם שלוש כפות מים בקערית קטנה
שומשום לציפוי העוגיות

אופן ההכנה:
בשלב ראשון נשלב את המים, הסוכר והשמרים בקערית קטנה. נשאיר לתסיסה של כ-20 דקות. לאחר שראש העיסה התחיל את הליך התסיסה, נוסיף את שאר החומרים של הבצק. נלוש בעזרת הידיים עד שנקבל בצק איכותי, אחיד, גמיש ונוח לעבודה, נוסיף את גרידת התפוז ואת שאר החומרים במידה והעדפתם הל, ציפורן או קינמון נשלב בבצק על ידי לישה. נשאיר לתפיחה של שעה. אל תשכחו לכסות את הקערה במגבת.

בינתיים נכין את המילוי. נעביר את התמרים למחבת ונבשל על אש נמוכה – תוך כדי מעיכתם עם כף גדולה (ניתן להוסיף טיפהל’ה מים ליתר ביטחון). נוסיף את הקוביות הקטנות של הג’י’נג’ר (לא חובה) ונמשיך לערבב עד לשילוב חומרים. נוריד מהאש ונעבור למילוי.

נחלק את הבצק לכדורים בגודל הרצוי. נשטח מעט ונמלא במרכז עם המילוי. נסגור לצורת כדור ובעזרת הידיים, שוב, נשטח לצורת הבעבע. מהניסיון שלי, עדיף כך ולא באמצעות מערוך. לאחר המילוי “מרדדים” עם האצבעות.

עכשיו לחתימה של העוגייה וסימן הזיהוי שלה: נועצים מזלג בכל עוגיית בעבע ויוצרים את החורים הכל-כך מוכרים. מושחים קלות בביצה וטובלים את הבעבע בשומשום משני הצדדים. מעבירים לתבנית אפיה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות לאפיה של כרבע שעה או עד שהבעבע מקבלת את הצבע הזהוב. מוציאים, מצננים בטמפרטורת החדר וטורפים…

שווה לנסות גם את המתכונים הבאים:

עוגיות מקרוד – מתכון מושלם

קרם ברולה – מתכון קל וטעים

עוגת טורט – מתכון לעוגה רכה וגבוהה במיוחד

חברים וחברות, אני זמין לכל שאלה. אתם יותר ממוזמנים להגיב, לשתף ולספר על התוצאות כאן בבלוג שלי. למתכונים נוספים שלי הקליקו: נתניה מבשלת עם סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

Latest posts by סער אהרוני (see all)

תגובות

תגובות

2 תגובות

  1. מתכון מעולה מוסבר בפשטות קל להכנה תודה רבה

    השב
  2. סער זה נראה מדהים כל המתכונים שלך מונגשים בצורה קלה וכייפים אני עושה אותם ונהנת ממחמאות. תודה

    השב

טארקבקים/פינגבאקים

  1. עוגיות מקרוד מתכון לעוגיות מקרוד - חוגגים פורים - נתניה מבשלת - […] בעבע תמר – העוגייה הכי עיראקית שיש […]
  2. עוגיות טחינה | נתניה און ליין - […] מתכון לעוגיות בעבע תמר עיראקיות […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים