דלג על המודעה

ביף וולינגטון – מנה מרשימה וקלה להכנה

ביף וולינגטון היא אחת המנות המרשימות יותר - קבלו מתכון בשרי הכולל הרבה טוב ועבודה קלה

ביף וולינגטון – מנה מרשימה וקלה להכנה

ביף וולינגטון - המטבח הבריטי במיטבו

לאיש אין באמת מושג מהו מקור השם של אחת ממנות הדגל במטבח הבריטי: בשורה תחתונה ביף וולינגטון זו אחת המנות הטעימות יותר. במקור הורכבה המנה משלושה חלקים: אומצה איכותית של בקר, שכבה של פטה כבד אווז ודוקסל פטריות וכמעטפת בצק עלים דקיק. אני בחרתי לוותר על פטה כבד אווז…

מתכון ביף וולינגטון/ פילה בקר במעטפת בצק עלים

חומרים:
חצי ק”ג נתח פילה בקר טרי
קורט פלפל שחור גרוס
קורט מלח גס
קורט תבלין פילדלפיה
2 בצל קצוץ
עלה סלרי קצוץ
3 יחידות פטריות פורטובלו קצוץ
4 כפות יין אדום יבש
3 כפות שמן זית
בצק עלים מרודד

אופן ההכנה:
במחבת רחב שחומם מראש נסגור את פילה הבקר כשתי דקות מכל צד. בין לבין נתבל במלח, בפלפל ובתבלין פילדלפיה. נוציא ונצנן. באותו המחבת נכניס את הבצל, הפטריות, הסלרי והיין ונצמצם את הנוזלים. נעביר לכלי ונניח לצינון. על משטח עבודה נפתח את בצק העלים. הבצק צריך להיות ארוך בשלושה סנטימטרים מהפילה. נפזר במרכזו את דוקסל הפטריות, נניח את נתח הבקר ונגלגל את הבצק. נמרח ביצה מעל הבצק, נחמם תנור לחום של 180 מעלות ונאפה בתנור 25 דקות. נכבה את התנור ונשאיר עוד חמש דקות.

מתכונים נוספים העשויים לעניין את הגולשים:

קדרת בקר (טבחה בל קרע) – הנוסח הלובי

פילה מוסר בעשבי תיבול

פאייה בשר – הכי קל הכי טעים

רוסטביף קלאסי בנגיעה ישראלית

שקשוקה בטוויסט נתחי חזה עוף

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • פילה סלמון בקראסט פיצוחיםפילה סלמון בקראסט פיצוחים על הרעיון למתכון פילה סלמון בקראסט פיצוחים, חשבתי בעודי מטייל לי בשוק העירוני בנתניה, בין הדוכנים השונים. […]
  • עריסה – החמין הטריפוליטאיעריסה – החמין הטריפוליטאי אחד התבשילים המתאימים יותר ליום חורף קריר, הוא תבשיל עריסה. מדובר במנה המאפיינת את המטבח היהודי לובי […]
  • פילה מוסר בעשבי תיבולפילה מוסר בעשבי תיבול הסוד הגדול במתכון לדג הוא זמן הבישול. לעתים רבות מדי אנו נוהגים לבשל או לאפות דקה אחת יותר מדי... הסוד השני […]
  • סטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקיסטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקי "ממש בא לי הפתיע את אשתי", אמר לי חבר טוב: "היא מאוד אוהבת סלמון, אבל גם לה נמאס מסלמון עם ובלי רוטב שמנת, […]
  • קדרת עוף וזיתיםקדרת עוף וזיתים קדרת עוף וזיתים היא אחת המנות הקלות יותר לעשייה. הסוד של המנה הוא בפשטותה והיא מכילה מרכיבים שהופכים אותה […]