ארוחה מפסקת בתיבול אסיאתי: אטריות ביצים בסלמון

0
114
דג סלמון ואטריות ביצים. צילום fotolia

לעתים נדמה לי, שלפחות בדור שלנו ושל ילדינו, השאלה המרכזית לקראת יום כיפור היא מה נאכל בארוחה המפסקת לפני תחילת הצום, והשאלה המגיעה אחרי הצום היא האם בכלל החזקנו מעמד צום שלם… והיות שאצלנו, בעיר נתניה, אי-אפשר לעבור את יום כיפור מבלי לרשום ביקור בגשר של קניון השרון, בספורטק קריית השרון ובנקודת המפגש של הצעירים באזור טיילת איילנד, קבלו המלצה למנה המותאמת במיוחד לארוחה מפסקת. כזו העשירה בחלבונים ואשר אינה מעיקה וגם לא מצמיאה.

אטריות ביצים, סלמון וקוביות בטטה

מרכיבים
150 גרם אטריות ביצים מבושלות
120 גרם קוביות בטטה (אפוי מראש)
120 גרם קוביות פילה סלמון
4 שיני שום פרוס
20 גרם ג’ינג’ר
בצל שאלוט פרוס
20 גרם רוטב סויה מתוק
20 גרם רוטב צ’ילי מתוק
15 גרם חומץ אורז
30 גרם כוסברה קצוץ
15 גרם שמן שומשום
חצי גבעול למון גראס

כלי עבודה מועדף: ווק ומחבת

אופן ההכנה
מערבבים את רוטב הסויה, רוטב הצ’ילי, החומץ ושמן שומשום. ניקח מעבד מזון ונעבד את הלמון גראס, 2 שיני השום והכוסברה למחית. נערבב כרוטב ונשמור בקירור. נחמם ווק עם שמן. נטגן את השאלוט יחד עם 2 שיני השום הנותרים ונוסיף את קוביות הבטטה האפויות. נטגן בנפרד, בשמן עמוק, את קוביות הסלמון במחבת, נוסיף את האטריות, נחכה דקותיים ונוסיף את קוביות הבטטה להקפצה משולבת יחד עם מחית הרוטב.  

טיפים: הבישול בסגנון אסיאתי הנו מהיר מאוד ומבוסס על הקפצות. הרגישים לשמן יכולים לאדות או לאפות את הדג.  

חתימה טובה חברים וחברות יקרים

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן