דלג על המודעה

אסאדו דרום-אמריקאי – המתכון שיהפוך את האורחים שלכם למאושרים

בינינו, אין כמו מנת בשר מושלמת שלצידה כוס יין . מתכון אסאדו דרום אמריקאי - מנת הדגל הדרום-אמריקאית במתכון מושלם

אסאדו דרום-אמריקאי – המתכון שיהפוך את האורחים שלכם למאושרים

אסאדו ביתי. צילום שף גולן ימין

אז מגיעים אליכם חברים בערב, ולא רק בגלל שיש לכם מרפסת מגניבה ויש לכם גם מנגל… אז אפשר להפעיל, לנפנף, לזרוק את החלקים הרגילים לפי הסדר הישראלי (קבב ונקניקיות תחילה, כנפיים בהמשך סטייקים בסוף), או שאפשר לפנק את האורחים באסאדו דרום-אמריקאי באין-ספור וריאציות. המושג “אסאדו” בתרגום ישיר מספרדית הוא “צלוי” ויש, כמובן, התייחסות גם לסוג הבשר. בדרום אמריקה מכנים את הצלעות החתוכות לרוחב בשם אסאדו. יש כאלה שאוהבים אסאדו שנצלה לו במשך שעות רבות, ויש כאלה שאוהבים את האסאדו בווריאציה שונה כדוגמת הצורוסקו (שינוי בטיבול). בכל מקרה, אסאדו זה אסאדו ואין תענוג גדול מזה לחובבי הבשר המשובח – כאן בנתניה.

מתכון אסאדו בסטייל שלי

זמן הכנה 3 שעות. מוגש כמנה עיקרית – עד 8 אנשים למנה. רמת קושי קלה

שלב ראשון: תקפצו לקצביה המועדפת עליכם. כנתנייתים אתם בוודאי מכירים את בוארון או את דדוש בשוק נתניה. אפשר כמובן גם לקפוץ ולבקר את גבריאל באזור התעשייה הישן. תמסרו לכולם ד”ש ממני. בקשו נתח אסאדו קשתית (מספר 9) במשקל של שניים – שלושה קילוגרמים. סעו לבית ותתחילו להתכונן…

מצרכים

בקבוק יין אדום (מומלץ מרלו יבש)

כף פלפל שחור גרוס טרי

בצל חתוך לקוביות גדולות

גזר חתוך לפרוסות

שורש סלרי חתוך

3 פלפל חריף חתוך (אפשר להפחית במינון לרגישים לחריף)

כפית מלח גס

רבע כוס דבש תמרים (סילאן) למתיקות

אופן ההכנה 

מוזגים שתי כוסות יין לכלי קיבול ומערבבים עם הסילאן. מכניסים את הנתח לכלי ומשרים כשעה וחצי עד שעתיים במקרר. קצת לפני הוצאת כלי הקיבול, מפזרים מעל תבנית אפייה את הירקות החתוכים. מוציאים מהמקרר את הנתח, מדליקים תנור בחום של 160 מעלות ומדליקים במקביל את המנגל על אש בינונית (לחילופין, ניתן להשתמש במחבת ברזל לוהט – כזה שעושה סימני צריבה – המונח על גז). צורבים את הנתח מכל כיוון שלוש דקות בלבד. בתום הצריבה מעבירים את הנתח לתבנית עם הירקות. כדי שהבשר יספוג את טעמי הירקות ניתן להניח את הנתח מעל הירקות ממש.. מפזרים את המלח והפלפל הגרוס מעל הנתח. מוסיפים מים עד לגובה הבשר (מומלץ להשתמש בנוזלי ציר ירקות שניתן לקנות בסופר או לעשות לבד בבית). על נתח הבשר, וזה הסוד הגדול, תניחו נייר פרגמנט. את התבנית כסו בנייר כסף ותכניסו לתנור לשלוש שעות.

בינתיים, אפשר להכין אורז או תפוח אדמה,לשתות את מה שנותר בבקבוק היין, או לצ’וטט באתר שלנו, נתניה און ליין – ksn מבית נתניה און ליין. סיימנו שלוש שעות בתנור, נוציא את נתח האסאדו. מומלץ להגישו שלם וחם, על קרש חיתוך עם ירקות השורש ו… כוס יין טוב…

למתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

שיפודי יקיטורי

חריימה טריפולטאי

כתף כבש בתנור

ברווז צלוי ברוטב טריאקי ושום

 

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

 

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

כתבות אחרונות של גולן ימין (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

8 תגובות

  1. אין עלייך גולן אוכל טעים טעים אין דברים כאלה תותח אלוף אין מילים

    השב
  2. גולן אתה תותח אין דברים כאלה לאכול את האוכל שלך ולהישאר בלי מילים!!

    השב
  3. נראה טעים – תענוג לחיך ותענוג לעין. בהצלחה גולן ימין. אין ספק, כמי שמכיר את שותפי למועצת העיר, חבר המועצה והקולגה רפי ימין – אחיך, שכולכם מוצלחים!. שבת שלום

    השב
  4. אין על האוכל שלך גולן תותח אין מילים

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים