אחת מכל שלוש

4
123
באדיבות בית חולים לניאדו

לראשונה נפתח מרכז לטיפול בנפגעות תקיפה מינית בבית חולים לניאדו; עד עתה נאלצו מאות נשים תושבות נתניה והאזור לכתת רגליהן לבתי חולים מרוחקים. בשבוע שעבר התקיים בבית חולים לניאדו טקס צנוע בו נפתח, רשמית, המרכז לטיפול בנפגעות תקיפה מינית. מיום פתיחתו ועד ליום ראשון טופלו במרכז שלוש נשים. נתון זה לא הפתיע איש. תוצאות סקר לבדיקת מידת הביטחון של נשים מחודש ינואר 2012 ואשר הוגש לכנסת, קובע כי אחת מכל שלוש נשים תותקף מינית במהלך חייה. מאות סקר עולה, כי 16% מאוכלוסיית הנשים שנסקרה, דיווחה כי הותקפה מינית.

 הנתונים שכאמור פורסמו בשנת 2012 אינם שונים בהרבה מהנתונים שפרסמו מרכזי הסיוע לטיפול בנפגעות ונפגעי תקיפה מינית בחודש נובמבר 2014. מנתוני המרכזים עולה, כי בשנת 2014 פנו למרכזים כ-40,000 נשים וגברים שדיווחו על תקיפה מינית – רק 15% מהן התלוננו במשטרה.

 בטקס הפתיחה הצנוע נפגשו, לאחר שנה שלמה של עבודות הכנה, כל הגורמים, הגופים והשותפים לדרך, שחברו יחדיו: בכירי התכנית הלאומית "עיר ללא אלימות" מטעם המשרד לביטחון פנים, נציגי משטרת נתניה, הנהלת בית חולים לניאדו ואנשי הצוות הרפואי ועוד.

 צורך בסיסי

היוזמה להקמת המרכז נולדה בעקבות שיחה שקיימה נגה אהרוני, מנהלת התכנית "עיר ללא אלימות – נתניה" מטעם עיריית נתניה והעמותה לחינוך בלתי-פורמאלי ובטי קורן, המנהלת את המרכז לסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית באזור השרון. השתיים נפגשו למעלה משנה בכנס שהתקיים. "השתתפתי בכנס של נפגעות תקיפה מינית וחשבתי על כך שנפגעת תקיפה מינית בנתניה, עיר של כמעט רבע מיליון תושבים, לא יכולה לקבל טיפול רגיש המותאם למצב בו היא נמצאת מיד לאחר התקיפה", סיפרה אהרוני.

 ואכן, למרות הגידול המתמיד בדיווחים על מקרי תקיפה מינית, עד להקמת המרכז בלניאדו, נאלצו תושבות נתניה, כמו גם תושבות האזור כולו לכתת רגליהן לבתי החולים וולפסון בחולון או בני ציון בחיפה לצורך תיעוד ראיות פיזיות בכל הארץ פעלו עד לפתיחת המרכז בלניאדו, שישה מרכזים מותאמים בשישה בתי חולים בלבד.

 מרכז לטיפול בנפגעות תקיפה מינית מחויב לכלול צוות מקצועי רב-תחומי, החל משוטרים שעברו הכשרה מיוחדת, דרך רופאים ואחיות וכלה בעובדות סוציאליות ייעודיות. מעבר לצוות הרב-תחומי חייב המרכז לכלול ציוד רפואי ייחודי, אשר הראיות שייאספו במהלך הבדיקות יהיו אמינות על המכון הרפואי המשפטי ובתי המשפט בישראל – במידה ויוגשו כתבי אישום כנגד תוקפים.

 תרומה נדיבה שהתקבלה על-ידי מרכז הסיוע לנפגעות ונפגעי תקיפה מינית – השרון לבית חולים לניאדו, אפשר את רכישת מערכת הקולפוסקופיה – מערכת ייעודית המתעדת את הממצאים והגשתם כחלק מהראיות בהליך המשפטי – מה שחייב הכשרה מקצועית שנמשכה כמעט שנה

 עדנה סגל, עובדת סוציאלית ומנהלת השרות לעבודה סוציאלית בלניאדו, שעמדה בראש הצוות הרב-מקצועי והשותפים המעורבים בהליך הרפואי-מקצועי בהקמת המרכז הרחיבה: "לקראת פתיחת המרכז עבר הצוות הרפואי בבית חולים לניאדו, בראשותם של המנכ"ל חיים הימרמן ושל מנהל אגף נשים ויולדות ד"ר יעקב ממט, הכשרות. בין השאר, על ידי צוות המכון לרפואה משפטית. לצערי הרב, אנחנו, כעובדות סוציאליות, נתקלות מדי שבוע במקרים של נפגעות תקיפה מינית המגיעות אלינו ללניאדו, כולל קטינות וחסרות ישע. הצוות של השירות לעבודה סוציאלית ערוך ומוכן, בכל עת, להגיע ולהעניק את הטיפול הנדרש לנפגעות התקיפה".

 "תרומתה של תכנית עיר ללא אלימות להקמתו של מיזם כמו המרכז לנפגעות תקיפה מינית", ציין לנתניה און ליין-ksn דני שחר, מנכ"ל התכנית הארצית "עיר ללא אלימות" מטעם המשרד לביטחון פנים: "היא היכולת להביא שותפים רבים לשיח, להגשמת מטרה ועשייה למען שינוי חברתי. נגה אהרוני, מנהלת התכנית בנתניה, עשתה זאת שוב".

4 תגובות

  1. מעטים הם האנשים במערך הפקידות הציבורי שבאמת יוצרים שינוי Noga Aharony נוגה אהרוני (עיר ללא אלימות – נתניה) היא אחת כזו!. שאפו!

Comments are closed.