נעצר תושב כפר יונה שהפעיל שתי מעבדות סמים

בלשי מחוז מרכז חשפו אלפי שתילים וכ-11 ק"ג מריחואנה מוכנה לשימוש בשתי מעבדות סמים בכפר יונה. ביהמ"ש האריך את מעצרו של החשוד עד ליום רביעי

0
84
תמונת אילוסטרציה של אדם אזוק בידיו
אילוסטרציה. צילום פוטוליה

בלשי תחנת כפר סבא עצרו הלילה (ראשון) תושב כפר יונה בן 26 בחשד להפעלת שתי מעבדות סמים. במהלך פעילות יזומה, איתרו השוטרים את החשוד סמוך לאחד הבתים בעיר. הם עצרו אותו במקום וערכו חיפוש שהוביל לתפיסה מסיבית של ציוד וסמים.

במהלך החיפוש הראשון חשפו הבלשים אמצעים להפעלת מעבדה פעילה. המעבדה הכילה שתילים רבים במשקל כולל של כ-55 קילוגרם. בתוך הבית זיהו הבלשים תאורה, מערכות אוורור, דשנים וכלים לגידול הידרופוני. כל אלה שימשו ככל הנראה לייצור סמים מסוג מריחואנה.

בהמשך הערב המשיכו הבלשים לפעול. הם פשטו על נכס נוסף השייך לפי החשד לחשוד המרכזי בפרשה. בבית זה מצאו בלשי התחנה 2,500 שתילים נוספים, לצד 11 קילוגרם של מריחואנה מוכנה לשימוש.

בלשי המשטרה פעלו בהתאם למידע מודיעיני מדויק. הם תיעדו את המקום, גבו ראיות והחרימו את הציוד לצורכי חקירה. גורם במשטרה הדגיש כי מדובר במעבדות משוכללות שניהלו ייצור אינטנסיבי של סמים לצורכי סחר.

החשוד הועבר לחקירה בתחנת המשטרה ונחקר באזהרה. בסיום החקירה הוחלט להאריך את מעצרו עד יום רביעי, 23 ביולי 2025. במשטרה מתכוונים להגיש נגדו כתב אישום בימים הקרובים.

ביחידה החוקרת הדגישו כי מדובר בחלק ממאבק מתמשך נגד גידול והפצת סמים באזורים עירוניים. "נמשיך לפעול נגד מי שמסכן את הציבור," אמרו. "המלחמה בסמים נמשכת בכל החזיתות."