רצועות עוף מוקפץ בירקות שורש ועוד

רצועות עוף מוקפץ בווק (או במחבת עמוק) מאפשרות אין-ספור וריאציות - מתכון קליל ומהיר

0
718
רצועות עוף מוקפץ בירקות שורש. נתניה מבשלת
רצועות עוף מוקפץ בירקות שורש

רצועות עוף מוקפץ בווק (או במחבת עמוק) מאפשרות אין-ספור וריאציות. היתרון במנה, שהיא קלה להכנה ומאפשרת גיוון רב. אז קחו סינר וכנסו למטבח, כי נתניה מבשלת.

רצועות עוף מוקפץ בירקות שורש ועוד.

מנה מתאימה לארבעה.

המלצה: לחתוך מראש את הירקות ורצועות העוף. מדובר בבישול מהיר

מרכיבים: 

בצל קטן פרוס

פלפל אדום חתוך לרצועות דקות (גפרורים)

פלפל ירוק (גפרורים), קישוא (גפרורים

4 שיני שום חתוכים דק

גזר (גפרורים)

תפוח אדמה קטן פרוס דק במיוחד

חופן גרגירי חומוס מוכן וקפוא (סנפרוסט

כרישה, ברוקולי וחצי כרובית (פרחים)

רצועות חזה עוף + רצועות פולקע

מעט שמן זית

כף שטוחה של דבש

כף רוטב סויה קיקומן

פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:

מוזגים שמן זית לווק, מחממים במשך דקה.  מוסיפים את הבצל ומזהיבים. זה לוקח, בערך כשתי דקות.

מוסיפים את הגזר ואת תפוחי האדמה (הם חייבים להיות דקיקים כדי להפוך לרכים בהליך בישול מהיר – כמו שמתואר).

מערבבים (אני ממליצה עם כף עץ) כארבע דקות ומוסיפים את שאר הירקות לעוד חמש דקות של הקפצה. בינתיים מוסיפים את כף הסויה וכף שטוחה של דבש ומעט פלפל שחור גרוס.

מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים היטב. מקפיצים עוד כשמונה דקות (ככל שיותר דק מתבשל מהר יותר). במידת הצורך, מוסיפים רבע כוס מים רותחים. בדקות האחרונות מוסיפים גם את גרגירי החומוס.

טועמים, מתקנים באמצעות סויה קוקומן (מלוח) ופלפל שחור ו… בתאבון.

טיפ: אחת הוריאציות המעניינות יותר מבחינת טעמים, היא שילוב של כוסית יין אדום. יש כאלה המשלבים זאת בשלב טיגון הבצל. אני ממליצה לשלב רבע כוסית בשלב טיגון הבצל ורבע כוסית נוספת בשלב הכנסת רצועות הבשר.

אהבתם? עוד מאות מתכונים מחכים לכם כאן, בפורטל נתניה אונליין.

 

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן