רטטוי ירקות מוקפצים וגבינת לאבנה

5
1125
רטטוי ירקות מוקפצים. צילום fotolia
אחד הסרטים האהובים עליי הוא הסרט “רטטוי”. זו גם הסיבה שהחלטתי להקדיש את המתכון השבועי שלי למאכל הרטטוי. בגדול, מדובר במאכל מהמטבח הצרפתי המבוסס על ירקות מבושלים. מנה זו שימשה כתבשיל לאיכרים עניים, כיוון שחומרי הגלם זולים ומשביעים. בצרפת נהגו לאכול את המנה כתוספת לאורז ופרוסות לחם כפרי. המתכון הזה הוא גם דרך מצוינת להיפתר מירקות שיש במקרר. אחת הגרסאות המעניינות יותר של הרטטוי היא הגרסה בה מכינים את הרטטוי מעל מצע בצק שבצורתו מזכיר צלחת. אני, אישית, מעדיף גרסה יותר ים תיכונית. לרטטוי שלי אני מוסיף כדורי גבינת לאבנה – רצוי גבינה העשויה מחלב עזים. אז שימו את הסינרים ובואו למטבח.

רטטוי ירקות מוקפצים וגבינת לאבנה

מצרכים ל-4 מנות:
חציל
2 קישואים
בצל
5 שיני שום
עגבניה
3 פטריות פורטובלו
2 פלפלים (צהוב אדום)
חמש כפות שמן זית
כפית מלח
חצי כפית פלפל
* לשדרוג המנה נוסיף כדורי לאבנה בשמן זית שניתן למצוא בכל מעדניה
אופן ההכנה:
נחתוך את הירקות לקוביות בגודל 2 ס”מ או, לחילופין, כמו בתמונה, לעיגולים אחידים.  נקפיץ את הירקות לפי רמת הקושי שלהם במחבת טפלון (הבצל, הגמבות, החציל הפטריות והעגבנייה תחילה). לבסוף נוסיף את השום הקצוץ. עד שהירקות יתרככו יעברו, בערך, כחמש שש דקות. נוסיף במחבת מלח ופלפל והמנה מוכנה. רגע לפני ההגשה נפזר למעלה את כדורי הלאבנה. ניתן לקשט עם עירית או שמיר ובעצם כל עלה ירוק שמוסיף ריח וטעם.
רגע לפני שאתם מתחילים בעבודה, ברצוני להודות לכל אותם אנשים מקסימים שפוגשים אותי בגינת תשרי בשכונת קריית השרון או ברחובות העיר נתניה, מחמיאים, מציעים ומתייעצים על מנות. זה לא מובן מאליו ואני מודה לכם. מוזמנים להיות איתי בקשר בנייד 052-5771570, להגיב לי כאן בבלוג שלי ולהתרשם מהמתכונים שלי – כאן – באתר הבית של נתניה און ליין – ksn – הבלוג של שף גולן ימין

5 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן