דלג על המודעה

קרם שניט (עוגת אלף העלים)

קרם שניט או מיל פיי ('אלף עלים') היא עוגה כל-כך טעימה עד שנפוליאון אימץ אותה. קבלו מתכון קליל, עם קרם פטיסייר עשיר ובצק עלים חמאתי ומקורמל

קרם שניט (עוגת אלף העלים)

קרם שניט או בשמה המקורי עוגת אלף העלים. צילום fotolia

 

את הקרם-שניט אני אוהב עוד מילדותי, בימים בהם הדוד שלי היה מבקש מאמא שלי להכין לו עוגה. העוגה שאמא שלי הכינה תמיד נראתה לי מגונדרת כזו, ממש עוגה מהאגדות – כך שבתור ילד האמנתי, שזו עוגת קסמים שהובאה במיוחד מארץ האגדות. השבוע, קצת אחרי שטיילתי לי ברחובות נתניה ונזכרתי בעוגה המדהימה הזו ובטעמה המיוחד, היא נתנה לי את המתכון.

לעוגת קרם-שניט, או בשמה המקורי “מיל פיי” (אלף העלים), גם כינוי נוסף: עוגת נפוליאון. היא מורכבת מעלים קריספיים מתוקים וטריים, ביניהם, שכבות של קרם פטיסייר. ניתן להכין לבד את העלים, או לחילופין לרכוש. אני ממליץ על בצק עלים חמאה מוכן של Bonomi האיטלקית. מוכנים, לעבודה

קרם שניט (עוגת אלף העלים/ עוגת נפוליאון)

חומרים

בצק עלים של Bonomi

חצי ליטר חלב

מקל וניל

6 חלמונים

100 גרם סוכר

50 גרם קורנפלור

אבקת סוכר בהתאם לצורך

אופן ההכנה:

מרדדים את בצק העלים לעובי של עד חצי סנטימטר ומניחים מעל גבי נייר אפייה במגש תנור. מפזרים מעל אבקת סוכר לצורכי קרמול. מניחים על הבצק נייר אפייה נוסף ומגש אפייה נוסף. הרעיון הוא לאפות את הבצק, אך למנוע ממנו להתנפח. אופים את הבצק ב-180 מעלות כ-25 דקות (עד להזהבה). מביאים את הבצק לטמפרטורת החדר וחותכים בעדינות שלושה מלבנים ומשאירים בצד.

להכנת קרם הפטיסייר. מחממים את החלב בקלחת, חוצים את מקל הווניל לאורכו, מוציאים את גרגירי הווניל ומוסיפים את המקל לחלב. בקערה נפרדת טורפים את החלמונים יחד עם הסוכר, מוסיפים קורנפלור ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

נביא את החלב לרתיחה ובאמצעות השוואת טמפרטורות (הזלפה איטית ובהדרגה) נמזוג החלב לתוך תערובת החלמונים – תוך כדי בחישה מתמידה למניעת גושים. כאשר המסה רותחת יש לטרוף דקה נוספת ולהוריד מהאש. לקבלת קרם חלק במיוחד יש להעבירו במסננת, לכסותו בניילון נצמד ולהכניסו למקרר. הליך ההרכבה פשוט: מלבן אחד של בצק עלים, ועליו קרם פטיסייר, מעליו עוד בצק עלים ושוב שכבה של קרם ולסגירה עוד בצק עלים. מעל פזרו אבקת סוכר.

למתכונים נוספים שלי, אתם יותר ממוזמנים לבקר כאן, בפורטל נתניה און ליין – ksn, הבלוג של סער אהרוני. אני זמין לכל שאלה בוואטס-אפ במספר 052-5808729 וכן בקבוצת הפייס “המטבח של אהרוני”

מ

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

תגובות

תגובות

8 תגובות

  1. אלוף מקסים

    השב
  2. יאמייי יאמי אתה אלוף כל הכבוד

    השב
  3. עוגה מדהימה וטעימה רק שתמיד מגישים לי אותה (חמתי היקרה) עם מזלג?! – למה מזלג?? ;)

    השב
    • עם העוגה הזאת הכל הולך…מזלג..כף …היא תגמר בכל מצב

      השב
  4. סער היקר אתה אלוף
    אין על רוחב ליבך על הנתינה שלך על הסבלנות והסובלנות שלך
    כל מתכון שלך הוא אליפות וגורף מחמאות. הקב”ה יגמול לך רק טוב
    אין עליך
    ????????????

    השב
  5. העוגות וכול המאכלים שלך ניראים פשוט מעולים אין לי מילנם פשוט מושלם

    השב
    • תודה מורני היקרה…:)
      תמשיכי לעקוב

      השב
  6. קודם כל, הגעתי לבלוג דרך העוגה הזו שנראית מדהים !! ושמחה שהיא “נקלעה” לדרכי. כך גיליתי בלוג מקסים !!
    יש לי מספר שאלות ברשותך, 1. לאיזה גודל של עוגה מספיק הקרם? אחת מאורכת כמו בתמונה ?
    2. האם יש להקציף את הקרם אחרי שהיה במקרר ?
    3. האם כדאי להוסיף לקרם שמנת מתוקה מוקצפת אחרי הקירור ? אם כן, באיזו כמות ?
    תודה !!!

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים