דלג על המודעה

קוגל (פשטידת אטריות מתוקה)

יש כאלה שאומרים קוגל ויש כאלה שמכנים זאת קיגל - כך או כך מדובר בפשטידת אטריות מתוקה, שפשוט כיף להתענג עליה בשבת בבוקר

קוגל (פשטידת אטריות מתוקה)

קוגל - פשטידת אטריות מתוקה אולטמטיבית. צילום נתניה און ליין

יש כאלה שאומרים קוגל ויש כאלה שמכנים זאת קיגל – כך או כך מדובר בפשטידת אטריות מתוקה, שפשוט כיף להתענג עליה בשבת בבוקר.

פשטידת האטריות המתוקה, המאפיינת כל-כך את המטבח היהודי האשכנזי, כבר מזמן הפכה לאחת המנות היותר מוכרות במטבחי העולם השונים.

מנה מתוקה וטעימה. קוגל. צילום נתניה און ליין

מנה מתוקה וטעימה. קוגל. צילום נתניה און ליין

הקוגל או הקיגל, תלוי מאיפה מגיעים, הוא עיוות מהמילה הגרמנית “קוגל”, שמשמעותה “עגול”. ואכן, בעבר הכינו את הקוגל היהודי בצורה עגולה ובשתי צורות: או בצורה המלוחה יותר מתפוחי אדמה, או בצורה המתוקה יותר מאטריות.

קוגל תפוחי אדמה הפך, תתפלאו, לאחת מהמנות המסורתיות בחג ההודיה האמריקאי, ואילו קוגל אטריות (לוקשן קוגל ביידיש) כבר מזמן זכה לאין-סוף וריאציות במטבח ההונגרי, הרומני ואפילו האיטלקי.

כילדה וכנערה תמיד אהבתי את שבת בבוקר, כשאבא שלי היה חוזר, כאן בנתניה, מבית הכנסת. הקוגל עם כוסית ליקר שרי הלכו נהדר ביחד. היום, אני נוהגת להכין את הקוגל, בעיקר, בראש השנה ובחג פסח. ועכשיו, למתכון.

קוגל (פשטידה אטריות מתוקה)

חומרים:

חבילת אטריות רחבות

3 ביצים

רבע חפיסת מרגרינה (פרווה) או חמאה (חלבי)

2 תפוחי עץ חמוצים חתוכים לקוביות קטנות

אגוזים קצוצים גס

חופן  צימוקים

3/4 כוס סוכר או סוכר חום

קורט מלח

2 כפות דבש או סילן

1 סוכר וניל

קינמון (לפי טעם אישי)

כף פירורי לחם

חצי כוס קמח

קורט אבקת אפיה

3 כפות גבינה רכה (לא חובה)

אופן ההכנה

לבשל את האטריות על-פי הוראות היצרן, לסנן מהמים, להכניס לקערה ולהמתין שהאטריות יתקררו מעט. הסיבה שיש לקרר מעט היא כדי שהחום לא “יבשל” לנו את הביצים, ומנגד שלא יהיה קר מדי ולא יסייע בהמסת החמאה/מרגרינה. וכן, להוסיף את המרגרינה או החמאה ואת הביצים ולערבב היטב. להוסיף את יתר המצרכים ושוב לערבב.

לצקת את התערובת לתבנית מרובעת ומשומנת או תבנית אינגליש קייק ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני. להשאיר בתנור עד שיזהיב.

 

עדיין לא הצטרפתם ועשיתם לייק לעמוד הפייסבוק שלנו? זה הזמן: נתניה און ליין – ksn מבית נתניה און ליין

רבקה פ.

רבקה פ.

היי, כעורכת וכותבת המדור "מהמטבח של רבקה פ." במקומון נתניה און ליין מאז שנת 1978. אני מאמינה בבישול פשוט, קל להכנה והכי חשוב טעים. מוזמנים להתארח אצלי בבלוג, לשאול, להתעניין. אני פה בשבילכם, בתיאבון
רבקה פ.

כתבות אחרונות של רבקה פ. (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

תגובת אחת.

  1. באיזה שעה לבוא בשבת בבוקר נראה מעולה בהצלחה

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים