פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

0
330
פשטידת תפוחי אדמה - נתניה מבשלת
פשטידת תפוחי אדמה. צילום פוטוליה

אחת המנות הקלות יותר להכנה היא פשטידת תפוחי אדמה. אני, אישית, אוהב מאוד להוסיף פטריות פורטבלו טריות חתוכות לקוביות קטנות (אבל גם עם פטריות שמפיניון טריות תצא פשטידה נהדרת). יתרונה של פשטידת תפוחי אדמה, ואת זה למדתי אצל אמא שלי, שהבסיס של הפשטידה הוא זהה, ואז כל אחד ואחת מאיתנו יכולים להוסיף תוספות בהתאם לטעם האישי – החל מתבלינים, דרך פרוסות של ביצים קשות וכלה בבשר (מנה בשרית). אני בחרתי להציע לכם את המתכון שבבית האישי שלי הכי אוהבים. המתכון, אגב, חלבי בגלל השימוש בגבינה בולגרית ואפשר גם בלי.

פשטידת תפוחי אדמה

חומרים: 
4 תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים
2 בצלים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנות
3 יחידות של פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות קטנות
4 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

שדרוג: 20 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
נטגן את הבצל יחד עם הפטריות. לאחר מכן נקרר בקערה. עם מזלג נמחץ את תפוחי האדמה לפירה גס. ניקח את כל המרכיבים, נערבב ונתבל. נעביר לתבנית אלומיניום קטנה (או לכלי אפייה מחימר) ונכניס לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות לזמן של 40 דקות.

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן