דלג על המודעה

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

היתרון הגדול של פשטידת תפוח אדמה, שהיא מזינה, קלה מאוד להכנה וניתן עם שינויים קטנים ליצור, בכל פעם מחדש, פשטידה עם טעמים אחרים

פשטידת תפוחי אדמה ופטריות

פשטידת תפוחי אדמה. צילום פוטוליה

אחת המנות הקלות יותר להכנה היא פשטידת תפוחי אדמה. אני, אישית, אוהב מאוד להוסיף פטריות פורטבלו טריות חתוכות לקוביות קטנות (אבל גם עם פטריות שמפיניון טריות תצא פשטידה נהדרת). יתרונה של פשטידת תפוחי אדמה, ואת זה למדתי אצל אמא שלי, שהבסיס של הפשטידה הוא זהה, ואז כל אחד ואחת מאיתנו יכולים להוסיף תוספות בהתאם לטעם האישי – החל מתבלינים, דרך פרוסות של ביצים קשות וכלה בבשר (מנה בשרית). אני בחרתי להציע לכם את המתכון שבבית האישי שלי הכי אוהבים. המתכון, אגב, חלבי בגלל השימוש בגבינה בולגרית ואפשר גם בלי.

פשטידת תפוחי אדמה

חומרים: 
4 תפוחי אדמה מבושלים ומקולפים
2 בצלים בגודל בינוני חתוכים לקוביות קטנות
3 יחידות של פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות קטנות
4 ביצים
קורט מלח
קורט פלפל
קורט אגוז מוסקט (לא חובה)

שדרוג: 20 גרם גבינה בולגרית חתוכה לקוביות קטנות

אופן ההכנה:
נטגן את הבצל יחד עם הפטריות. לאחר מכן נקרר בקערה. עם מזלג נמחץ את תפוחי האדמה לפירה גס. ניקח את כל המרכיבים, נערבב ונתבל. נעביר לתבנית אלומיניום קטנה (או לכלי אפייה מחימר) ונכניס לתנור שחומם מראש לחום של 160 מעלות לזמן של 40 דקות.

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים