דלג על המודעה

פיש & צ’יפס (דג מטוגן)

כל מי שביקר בלונדון מכיר את אחת ממנות הרחוב הכי מפורסמות - דג מטוגן - או בפשטות: פיש & צ'יפס. אישית, מתכון קל להכנה ועם הדגים הטריים של שוק נתניה, גם טעים

פיש & צ’יפס (דג מטוגן)

פיש & צ'יפס. מנה כיפית וקלה להכנה.צילום fotolia

דווקא בחופשה השנתית שלקחנו בני משפחתי ואני באילת, בין מסעדה למסעדה ורביצה סביב הבריכה או טבילה בים סוף, נזכרתי באחת המנות הקלות, המהירות להכנה ובעיקר טעימות. כזו שממש כיף לאכול אותה מול הים בחוף נתניה או סתם במרפסת הבית, עם המון לימון (בכל זאת, ישראלים). יש כאלה הנוהגים להכין את מנת פיש & צ’יפס עם דג קוד מפולט חתוך לרצועות. אני מציע, בסגנון הישראלי – יווני יותר, להתמקד בברבוניות או בפתרון הזול והמהיר יותר בדג סול מפולט חתוך לרצועות ארוכות. אז בואו נתחיל.

מתכון פיש & צ’יפס (דג מטוגן)

חומרים למנה זוגית: 
200 גרם דגים חתוכים לרצועות (ברבוניות שלמות דג סול דג קוד. תזרמו ותנסו)
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים בצורת צ’יפס

בלילה לדגים:
30 גרם קמח מנופה
2 ביצים
חצי כוס בירה כהה
רבע כוס סודה
מלח ופלפל
חומץ לתת (לא חובה – גם לא ניתן להשיג בכל סופר)

אופן ההכנה:
נערבב את הבלילה בקערה. במחבת עמוק נחמם שמן  ונטגן את תפוחי האדמה עד לקבלת צבע הצ’יפס הרצוי. נוציא את הצ’יפס ונניח על נייר סופג. באותו השמן הלוהט נטגן את הדגים – לא לפני שטבלנו אותם היטב בבלילה. נטגן כדקה וחצי עד שתי דקות כל צד (קחו דג אחד ותבדקו אם יצא לכם פריך מבחוץ ועסיסי מבפנים. אם לא מספיק, שימו לעוד חצי דקה עד דקה).  אופציה להגשה: על נייר עיתון צ’יפס ודגים וגלגלו.

חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים