פולנטה ראגו פטריות – מתכון שהוא קלאסיקה איטלקית משובחת

המטבח, כידוע, מספק אין ספור מנות גדושות של נחמה מספקת. לא משנה אם קר בחוץ או שמצאנו עצמנו שוב סגורים בבית, למתכון פולנטה ראגו פטריות, קסם משלו.

30
3694
פולנטה ראגו פטריות
מתכון מנחם. פולנטה ראגו פטריות

המטבח, כידוע, מספק אין ספור מנות גדושות של נחמה מספקת. לא משנה אם קר בחוץ או שמצאנו עצמנו שוב סגורים בבית, למתכון פולנטה ראגו פטריות, קסם משלו.

לאנשים רבים (ואני בתוכם), פולנטה בכלל, ובדגש על פולנטה ראגו פטריות,  נראית ובצדק כמו מנה חורפית קלאסית. בינינו, מה רע להטביע את החשקים שלנו באיזו מנה קטיפתית, סמיכה וחמימה?

יש כאלה הנוהגים להשתמש בתוספת בשר. אני בחרתי להשתמש בראגו פטריות עשיר, בהשראת מסעדת "מחניודה". התוצאה: מנה נטולת בשר שנראית אולי מושקעת, אבל פשוטה להכנה ונהדרת.

מרכיבים לפולנטה:

כוס קמח תירס
4כוסות חלב
50גרם חמאה
50 גרם פרמז’ן מגורד
מלח לפי הטעם

מרכיבים לראגו פטריות:

חבילת פטריות שמפיניון פרוסות גס
חבילת פטריות פורטובלו פרוסות גס
שן שום פרוסה דק
שמן זית
צרור טימין טרי שהעלים קצוצים דק
חצי כוס יין לבן חצי יבש
חצי כפית מחית כמהין (מציע שלא לוותר על המרכיב הזה – אותו ניתן להשיג במעדניות ובחנויות אפיה מובחרות)

50 גרם חמאה
לקישוט: מיקרו בזיליקום (לא השגתם, תשתמשו בעלי בזיליקום טריים)

שלבי הכנה:
1. מרתיחים את החלב ומפזרים בפנים את קמח התירס בצורה איטית. תוך כדי מערבבים עם מטרפה כל הזמן עד – קבלת מרקם קטיפתי. בשלב זה  מורידים מהאש. מוסיפים 50 גרם חמאה (אל תתקמצנו), 50 גרם פרמז'ן. מערבבים היטב. טועמים ומתקנים עם מלח

2. עוברים להכין את הראגו פטריות. "מקפיצים" (מטגנים) את הפטריות בשמן זית. בערך ארבע דקות טיגון. מוסיפים את שן השום הפרוסה ואת היין הלבן. מערבבים שתי דקות. מוסיפים את החמאה,הטימין ומחית הכמהין. מאחדים היטב באמצעות ערבוב והקפצה – עד שהפטריות לטעמכם (בין דקה לשלוש דקות).

מגישים פולנטה לצלחת. במרכז יוצרים גומה. במרכז הגומה מניחים את הראגו. מגרדים מלמעלה עוד פרמז'ן. מקשטים במיקרו בזיליקום או בעלי בזיליקום ומגישים.

 

 

 

 

30 תגובות

  1. נראה פצצה!!!
    חולה על פטריות וחייבת לנסות?
    תודה על מתכונים שווים כל פעם מחדש אלוף❤

  2. כל מתכון אליפות..הסבר מדויק..ואם יש שאלות סער המלך עוזר באהבה

  3. סער יש לך ידי זהב כל מתכון שלך הוא ברמה גבוהה הכנתי לפי המתכון שלך ויצא ממש אליפות (לא כמו המקור) .. תודה רבה על מתכון מעולה והכי חשוב תודה על היחס האדיבות והיחס החם שנתת ואתה נותן.
    בשבילי אתה מס' 1 … ת ו ד ה ענקית

  4. אמאלה איזה דבר טעים ברמות שאפו תודה שאתה חולק איתנו את הידע שלך

      • וואווו סער ליגת אלופים אתה כמו אחי הצעיר בנשמה גאה בך ובכל מתכון שאתה מעלה כייף ללמוד מימך אתה מפרט ומסביר בצורה מושלמת
        תודה אלוף על עוד מתכון מנצח

  5. נראה מעולה תמיד מפתיע במתכונים מגווונים ומיוחדים ומדוייק ביותר אלוף

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן