מתכון לעוגת יום הולדת: עוגת מספרים

3
176
עוגת מספרים מתכון לעוגת יום הולדת
עוגת מספרים קלה להכנה. צילום סער אהרוני

בעיניי, עוגת מספרים היא עוגת יום הולדת מושלמת. למה? כי היא נראית מעולה, קלה להכנה, עם שכבות של בצק פריך שקדים, מילוי של קרם מפנק והמון פינוקים מעל העוגה – ממתקים או פירות. בכל מקרה, מדובר בעוגה מרשימה וחגיגית במיוחד.

עוגת מספרים – מתכון לעוגת יום הולדת

 מרכיבים לשכבות:

300 גרם קמח לבן

80 גרם קמח שקדים

80 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה אחת גודל M

קורט מלח

מרכיבים לקרם:

400 גרם גבינת מסקרפונה

400 מ”ל שמנת צמחית/ מתוקה

150 גרם אבקת סוכר

תוספות על העוגה: מקרונים, פירות, נשיקות מרנג, פרחים אכילים, ממתקים למיניהם

שלבי הכנה:

1. במעבד מזון משלבים את החמאה הקרה, הקמחים, אבקת הסוכר והמלח. מעבדים עד למרקם של פירורים.

2. מוסיפים את הווניל ואת הביצה ומעבדים עד לבצק הומוגני וגמיש. העבירו למשטח עבודה על גבי נייר אפיה. רדדו למשטח בצק דק ככל האפשר. העבירו למקרר לשעה של התייצבות.

3. חממו תנור לחום של 180 מעלות. הוציאו את הבצק שהכנו מהמקרר. שלפו את נייר האפייה מעליו והניחו את השבלונה שבחרתם. עכשיו, פשוט תחתכו לפי הקו של השבלונה.

4. הכניסו למקרר (שוב) לחצי שעה. בינתיים, משארית הבצק רדדו והכינו עוד שבלונה זהה. הכניסו למקרר למנוחה  של חצי שעה.

5. לאחר משך המנוחה הדרוש במקרר, העבירו יקר למגש אפיה והכניסו לתנור לאפיה של 13  דקות. לאחר מכן, יש לקרר לחלוטין את השכבות. אני בזמן הזה מכין את הקרם.

6. שלבו את המסקרפונה ואבקת הסוכר בקערה וערבלו עד לקבלת מסה חלקה. הוסיפו את השמנת המתוקה/צמחית ואת הווניל והקציפו עד לקבלת מסה אוורירית, אבל יציבה. משם, העבירו את הקרם  לשקית זילוף עם צנטר עגול.

7. הזליפו גבעות בגודל הרצוי על כל שטח השכבה הראשונה. הניחו את השכבה השנייה. גם כאן הזליפו לכל השטח של השכבה השנייה. עכשיו, תנו לדמיון לשחק… קשטו עם מרנגים, מתוקים, פירות – בהתאם למה שאתם אוהבים.

מתכונים נוספים:

מתכון לעוגת יום הולדת: עוגת שוקולד קלאסית

מתכון לעוגת קרם שניט

 

 

3 תגובות

  1. עוגה נפלאה טעימה מרשימה ולא מסובכת
    וההסברים שלך סער היקר מושלמים❤️??

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן