דלג על המודעה

מתכון לעוגת יום הולדת: עוגת מספרים

עוגת מספרים היא עוגת יום הולדת מושלמת. הקונדיטור סער אהרוני במתכון לעוגת יום הולדת קלה להכנה ומרשימה במיוחד

מתכון לעוגת יום הולדת: עוגת מספרים

עוגת מספרים קלה להכנה. צילום סער אהרוני

בעיניי, עוגת מספרים היא עוגת יום הולדת מושלמת. למה? כי היא נראית מעולה, קלה להכנה, עם שכבות של בצק פריך שקדים, מילוי של קרם מפנק והמון פינוקים מעל העוגה – ממתקים או פירות. בכל מקרה, מדובר בעוגה מרשימה וחגיגית במיוחד.

עוגת מספרים – מתכון לעוגת יום הולדת

 מרכיבים לשכבות:

300 גרם קמח לבן

80 גרם קמח שקדים

80 גרם אבקת סוכר

200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

ביצה אחת גודל M

קורט מלח

מרכיבים לקרם:

400 גרם גבינת מסקרפונה

400 מ”ל שמנת צמחית/ מתוקה

150 גרם אבקת סוכר

תוספות על העוגה: מקרונים, פירות, נשיקות מרנג, פרחים אכילים, ממתקים למיניהם

שלבי הכנה:

1. במעבד מזון משלבים את החמאה הקרה, הקמחים, אבקת הסוכר והמלח. מעבדים עד למרקם של פירורים.

2. מוסיפים את הווניל ואת הביצה ומעבדים עד לבצק הומוגני וגמיש. העבירו למשטח עבודה על גבי נייר אפיה. רדדו למשטח בצק דק ככל האפשר. העבירו למקרר לשעה של התייצבות.

3. חממו תנור לחום של 180 מעלות. הוציאו את הבצק שהכנו מהמקרר. שלפו את נייר האפייה מעליו והניחו את השבלונה שבחרתם. עכשיו, פשוט תחתכו לפי הקו של השבלונה.

4. הכניסו למקרר (שוב) לחצי שעה. בינתיים, משארית הבצק רדדו והכינו עוד שבלונה זהה. הכניסו למקרר למנוחה  של חצי שעה.

5. לאחר משך המנוחה הדרוש במקרר, העבירו יקר למגש אפיה והכניסו לתנור לאפיה של 13  דקות. לאחר מכן, יש לקרר לחלוטין את השכבות. אני בזמן הזה מכין את הקרם.

6. שלבו את המסקרפונה ואבקת הסוכר בקערה וערבלו עד לקבלת מסה חלקה. הוסיפו את השמנת המתוקה/צמחית ואת הווניל והקציפו עד לקבלת מסה אוורירית, אבל יציבה. משם, העבירו את הקרם  לשקית זילוף עם צנטר עגול.

7. הזליפו גבעות בגודל הרצוי על כל שטח השכבה הראשונה. הניחו את השכבה השנייה. גם כאן הזליפו לכל השטח של השכבה השנייה. עכשיו, תנו לדמיון לשחק… קשטו עם מרנגים, מתוקים, פירות – בהתאם למה שאתם אוהבים.

מתכונים נוספים:

מתכון לעוגת יום הולדת: עוגת שוקולד קלאסית

מתכון לעוגת קרם שניט

 

 

סער אהרוני

סער אהרוני

קונדיטור at המטבח של אהרוני
נעים מאוד שמי סער. מתגורר בנתניה, משוגע על העיר ועל הים. טבח קונדיטור ובעיקר מאמין גדול בשיתוף הידע והמתכונים. זמין לכל שאלה בוואצאפ 052-5808729
סער אהרוני

תגובות

תגובות

תגובת אחת.

  1. עוגה נהדרת ויפהפיה. תודה רבה.

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים