עוגת מלאי קלאסית – ללא גלוטן

3
860
מתכון ללא גלוטן - עוגת מלאי - נתניה מבשלת

כמו בכל שנה חג הפסח לוקח אותנו לקצה ומעמיד בפנינו אתגרים נטולי גלוטן. השנה בחרתי לעשות היכרות עם מטבחים בינלאומיים ועוגות שקצת נשכחו – בהן עוגת מלאי, שהיא עוגת פולנטה רומנית, אשר טובעת בסירופ תפוזים ומקושטת בפלחי תפוז ומי שמעדיף אבקת סוכר אז… גם הולך. אז בואו ניכנס למטבח, כי נתניה אופה

מתכון עוגת מלאי – ללא גלוטן – מתכונים לפסח

מרכיבים:
200 גרם קמח תירס
2 כפיות אבקת אפיה
גרידה מתפוז
4 ביצים גודל M
130 גרם סוכר
2 שקיות סוכר וניל
450 גרם יוגורט
100 מ”ל שמן
50 מ”ל חלב
אבקת סוכר לפידור
פרוסות תפוז חתוכות לרבעים לקישוט (לא חובה)

מרכיבים לסירופ:
חצי כוס מיץ תפוזים טרי
כף מיץ מלימון

שלבי הכנה:
חממו את התנור על 170 מעלות. שמנו תבנית מרובעת גדולה ונניח בצד. נשלב בקערה את קמח התירס, אבקת האפייה וגרידת התפוז ונאחד החומרים. נפריד את הביצים ונקציף בקערה נוספת את החלבונים.

נכניס לקערה נוספת את החלמונים, הסוכר, סוכר וניל וכן 50 מ”ל מהיוגורט ונקציף היטב כחמש דקות. אז נוסיף בהדרגה את השמן תוך כדי ערבוב במהירות בינונית. כעת נוסיף את שארית היוגורט והחלב במהירות בינונית. נוסיף בהדרגה את תערובת היבשים.

בתום ההקצפה נוסיף בתנועות קיפול עדינו את החלבונים שהקצפנו וניצוק לתבנית. נאפה במשך 45 דקות. בינתיים נכין את סירופ התפוזים באמצעות הרתחה, הנמכת האש ובישול של רבע שעה. מיד עם הוצאת העוגה מהתנור נרטיב אותה באמצעות הסירופ. טיפ להגשה: פזרו אבקת סוכר מעל או קשטו בפלחי תפוז.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

אי צף – מתכון נטול גלוטן של מרנג וקרם אנגלז

פודינג אורז – מתכון ללא גלוטן

מלבי ג’לי עם ליקר דה קסיס ודובדבנים

חברות וחברים יקרים, אתם יותר ממוזמנים לשתף אותי בחוויות שלכם כאן, באתר נתניה און ליין – ksn, בבלוג שלי נתניה מבשלת עם סער אהרוני  בא לכם להתכתב? אני זמין גם בוואצאפ 052-5808729

אהבתם את המתכון של עוגת מלאי רומנית? מוזמנים לפרגן באמצעות שיתוף בפייס…

 

3 תגובות

  1. עוגה מושלמת בדיוק כמו השף קונדיטור.
    מכירה אותה בגרסה הרגילה ובכזו פשטות הפכת אותה לללא גלוטן וכשרה.
    ביכולת המיוחדת שלך לגרום לכל מתכון להראות קליל ולרצון לגשת מיד לעשייה. תבורך ותודה על היותך ?

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן