עוגת בסבוסה (עוגת סולת) של סבתא חנה

עוגת בסבוסה היא עוגת סולת המאפיינת את המטבח הצפון אפריקאי. הקונדיטור סער אהרוני עם מתכון מסורתי

0
123
עוגת בסבוסה - עוגת סולת בשתי וריאציות: חלבית ופרווה - נתניה מבשלת
עוגת בסבוסה - עוגת סולת בשתי וריאציות: חלבית ופרווה

עוגת סולת מאפיינת את כל המטבח הצפון אפריקאי. קבלו את הוריאציה של סבתא חנה: מתכון עוגת בסבוסה מתוקה, אוורירית עם מרקם ייחודי.

אחרי שטעמתי עשרות בסבוסות בכל קונדיטוריה אפשרית ברחבי הארץ, הגעתי למסקנה שאת המתכון של סבתא חנה שלי אני לא מחליף.

לכן, החלטתי שאני חייב לשתף אתכם במתכון שגם אתם תהנו מעוגת בסבוסה מושלמת בבית.

מתכון לעוגת בסבוסה של סבתא חנה

מרכיבים:

420 גרם סולת

250 גרם קוקוס טחון

340 גרם סוכר

300 גרם קמח

כף מלח

230 גרם יוגורט  או 230 מ”ל קרם קוקוס למתכון פרווה

4 ביצים גודל  M

2   כפיות אבקת אפיה

רבע כפית סודה לשתיה

כף תמצית וניל איכותית

גרידה מ 2  לימונים

שקדים שלמים קלויים שהושרו במים לחצי שעה (כמו בתמונה)

מרכיבים לסירופ: 
500 מ”ל מיים
500 גרם סוכר
כף מיץ לימון

שלבי הכנה:
מחממים תנור על 170, מוודאים מיזון פלאס ומעינים מכינים תבנית 22X33 ס”מ

משלבים את מרכיבי העוגה לפי הסדר אל קערת המיקסר – תוך שאנחנו עובדים במהירות בינונית לאיחוד חומרים.

המסה אמורה להיות סמיכה ואחידה, די חלקה. רק אז יוצקים לתבנית האפיה.

מקשטים עם שקדים שלמים ואופים כחצי שעה בתנור שחיממנו מראש.

לאחר משך האפיה  הדרוש, העבירו לתוכנית צליה במידה ויש לכם בתנור. במידה ולא, העבירו את העוגה לשלב הכי גבוה התנור.

אפו כך במשך 4-5  דקות נוספות. אנחנו רוצים שהשכבה העליונה תהיה קריספית ושחומה.

ברגע שעשינו זאת, נוציא את העוגה ונקרר לחלוטין.

בינתיים, עד שהעוגה תתקרר, אנחנו נכין את הסירופ.

אני ממליץ להשתמש בסיר קטן אך גבוה כדי למנוע מצב בו “יקפצו” עלינו מים סוכר רותחים. נביא לרתיחה את הסוכר והמים. נערבב בסבלנות עד שהסוכר נמס לחלוטין. זה אמור לקחת 9-10 דקות.

רק אז ננמיך את הלהבה ונוסיף מיץ לימון. נערבב ונכבה את האש. נניח לסירופ מעט להתקרר.

לאחר שהסירופ מעט מתקרר, יוצקים בנדיבות עם כף מעל העוגה. חשוב שכל העוגה תקבל סירופ כדי שיהיה לה מרקם שווה.

אהבתם את המתכון? מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו נתניה מבשלת

 

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן