דלג על המודעה

סלמון ברוטב לימון וצלפים

מתכונים מלאים בבריאות עושים אותי מאושר - במיוחד כשמדובר במתכון של דג סלמון - מתכון מפתיע, טעים ובעיקר בריא

סלמון ברוטב לימון וצלפים

דג סלמון ברוטב לימון וצלפים על מצע תרד. צילום fotolia

השבוע, כשצעדתי ברחובות מרכז העיר נתניה, עצרו אותי שתיים וביקשו שאמשיך בקו המתכונים הבריאים. הן סיפרו לי, שבני המשפחה שלהן מתים על דג סלמון. אממה, קשה להן להפתיע את בני המשפחה בטעמים שונים של הדג. אז הוצאתי את מחברת המתכונים האישית שלי (אין שף שלא מחזיק במחברת כזו), עלעלתי, חשבתי, ניסיתי על בני המשפחה הפרטית שלי ויצא מתכון מהסוג שכל בני המשפחה יעודדו אתכם להירשם למאסטר שף. אז שימו עליכם את הסינרים, כנסו למטבח ובואו נהיה שפים.

סלמון ברוטב לימון וצלפים

מצרכים:

קילוגרם סלמון (רצוי טרי)
כף מלח גס
כף פלפל שחור גרוס
כפית טימין יבש (הכי ישראלי בעיני)
3 כפות שמן זית

לרוטב:

תרסיס שמן
2 לימונים טריים סחוטים
חצי כוס יין לבן
2 גמבות (אדום צהוב) חתוכים לקוביות קטנות
כף מרק עוף (הדרך הקלה, למרות שאין תחליף לציר עוף)
חצי כפית כורכום
רבע כוס מים מהולה בכף שטוחה של קורנפלור

צלפים (בהחלט טעם נרכש)

אופן ההכנה: 
נחמם את התנור מראש ל170 מעלות. נניח את הדג בתבנית. נתבל את הדג בתבלינים ונעסה את הדג באמצעות שמן הזית נכסה בנייר כסף ונכניס לעשרים דקות לתנור.
בזמן שהדג בתנור, ניקח סיר קטן, נרסס מעט שמן ונטגן את הגמבות. דקה אחרי נוסיף כף צלפים, נערבב ואז נוסיף את היין ואת הלימון הסחוט. נביא לרתיחה, נערבב, ננמיך האש ונוסיף את הקורנפלור לצורכי הסמכה. נרתיח שוב ונסגור.

טיפים להגשה: את הדג נגיש על עלי תרד שבושלו. את הרוטב (יש כאלה שמעבירים במסננת) נמזוג מעל הדג. לחובבי המראה הצרוב, ניתן להניח את הדג על מחבת פסים מברזל יצוק ולוהט במיוחד, כדקה לפני הכנסתו לתנור – רק לצורכי פסי צריבה.

מתכונים נוספים העשויים לעניין אתכם: 

סטייק סלמון ברוטב פסטו ונגיעות טריאקי

מתכון סושי מטוגן עם סלמון ושמנת

דג אפוי ברוטב פטריות

רגע לפני שאתם מתחילים לבשל, אתם מוזמנים להתייעץ איתי בטלפון הנייד שלי: 052-5771570, להתרשם מהמתכונים שפרסמתי כאן, במסגרת הבלוג של השף גולן ימין, בפורטל נתניה און ליין – ksn וכמובן לכתוב ולהגיב. אני לרשותכם, בתיאבון.

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כשף ראשי בגני האחוזה וכיועץ קולינרי. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

כתבות אחרונות של גולן ימין (כתבות נוספות של הכותב)

תגובות

תגובות

טארקבקים/פינגבאקים

  1. מתכון סושי מטוגן ומפנק עם שמנת וסלמון | נתניה | נתניה און ליין | KSN - […] דג סלמון ברוטב לימון וצלפים […]

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. (*) שדות חובה מסומנים

תגי HTML מותרים: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים

  • פילה סלמון בקראסט פיצוחיםפילה סלמון בקראסט פיצוחים על הרעיון למתכון פילה סלמון בקראסט פיצוחים, חשבתי בעודי מטייל לי בשוק העירוני בנתניה, בין הדוכנים השונים. […]
  • פאייה בשר – הכי קל הכי טעיםפאייה בשר – הכי קל הכי טעים פאייה בשר היא אחת המנות הקלות יותר להכנה והיא מבוססת על המטבח הספרדי. יש אין ספור גרסאות שונות להכנת מתכון […]
  • מתכון סושי מטוגן ומפנק עם שמנת וסלמוןמתכון סושי מטוגן ומפנק עם שמנת וסלמון   את הסושי היפני כולנו מכירים. בואו נהיה הוגנים, הוא טעים, הוא נחשב לשיא הטרנדיות והוא גם די בריא. […]
  • פילה מוסר בעשבי תיבולפילה מוסר בעשבי תיבול הסוד הגדול במתכון לדג הוא זמן הבישול. לעתים רבות מדי אנו נוהגים לבשל או לאפות דקה אחת יותר מדי... הסוד השני […]
  • צלעות טלה בירקותצלעות טלה בירקות אחד המרכיבים האהובים עלי הוא צלעות טלה, וכאשר מדובר במנת צלעות טלה וירקות שבושלו בטעמים, אין מאושר ממני. כמו […]