סלט קייצי שעושה רק טוב

3
41
סלט קייצי. צילום fotolia

בסוף השבוע פגשתי כמה חברים בגן תשרי בשכונת קריית השרון. הם שאלו אותי אם אוכל להפתיע אותם במנה שהיא גם בריאה, גם טעימה וגם לא כבדה מדי (בכל זאת, חום יולי-אוגוסט…). אז ישבתי וחשבתי, מול מחברת המתכונים, והחלטתי לנסות להתקין סלט שישלב את המנגו שאני אוהב, הסברס שאחי, רפי ימין אוהב לאכול קצת אחרי שהוא גולש לו בחוף קונטיקי – נתניה, עלי הבייבי שבנות המשפחה אוהבות וגם רוטב מהסוג שעושה לכולם כיף. פעם, סלט פירות הכיל רק פירות וסלט ירקות הכיל רק ירקות, עד שבטעות מישהו ערבב ביניהם ואז התברר שביחד זה טעים יותר. אז תלבשו את הסינרים, כנסו למטבח (לפני זה אל תשכחו לעבור אצל הירקנים של שוק נתניה) ובואו נהיה שפים לרבע שעה

סלט קייצי משגע

מצרכים:

חבילת עלי בייבי

10 יחידות עגבניות שרי חצוי (אם אין אפשר גם עגבניות תמר)

סברס (חתוך לקוביות)

מנגו (חתוך לקוביות)

אגס אדום (חתוך לקוביות)

בצל סגול (חתוך לקוביות)

120 גרם פסטרמה בטעם פרגית (חתוך לקוביות)

אפשרויות קישוט: פירות יער, דובדבנים (קשה להשיג עכשיו אבל שווה), ענבים אדומים…

חומרים לרוטב שום:

3 כפות מיונז

כף סויה

חצי כפית שום כתוש

2 כפות מים

אופן ההכנה:

נחתוך את עלי הבייבי בחיתוך עדין (לא קצוץ). נוסיף את הסברס, המנגו, השרי, האגס והבצל החתוך לקוביות יחד – הכל בתוך קערה. נוסיף את הפסטרמה ונערבב הכל. נכין את רוטב השום (לוקחים את כל החומרים ומערבבים בכלי קטן). נמזוג שתי כפות רוטב על הסלט. אם בא לכם, ניתן לקשט בדובדבנים או בפירות יער ואפילו בענבים אדומים.

מוזמנים לכתוב לי או להתקשר אליי לנייד ולספר לי חוויות ומתכונים שמעניינים אתכם.

למתכונים נוספים שלי מוזמנים לבקר בבלוג שלי כאן, באתר נתניה און ליין – ksn – נתניה און ליין: הבלוג של שף גולן ימין

3 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן