סופלה שוקולד רומנטי לרגעים של אהבה

7
353
סופלה שוקולד. צילום fotolia

ישנם כמה תאריכים, שרצוי מאוד לגבר שלא ישכח: יום הנישואין, יום ההולדת של האישה, יום האישה והמשפחה ויום האהבה (ט”ו באב). בואו נהיה הוגנים, מרביתנו נוהגים לשכוח או להדחיק תאריכים ועם יד על הלב, כמה מכם נזכרו ברגע האחרון, למרות כל הרמזים שקיבלו, איזשהו תאריך?

אז בפנייה אישית לכל הגברים, אם כל הצימרים בתפוסה מלאה ונמאס לכם מהסטנדרט של זר פרחים פלוס מסעדה, אל תלכו על האופציה הקלה (לעצום עיניים ולחשוב שבת הזוג תשכח), לכו למכולת הקרובה, שימו על עצמכם סינר ונכין ביחד מתכון קליל של סופלה שוקולד. כן, כוחו של קינוח רומנטי וקלאסי, עמוס בשוקולד נמס וקל במיוחד להכנה, יגרום לבת זוגתם אושר מושלם. אגב, ממליץ לכל קוראות המדור להדפיס את המתכון ורק להניח “במקרה” על השולחן בבית או על הכרית, בצד בו ישן בן הזוג (אולי הוא יבין את הרמז…)

סופלה שוקולד קליל במיוחד

מצרכים לסופלה:

150 גרם שוקולד

50 גרם חמאה

1/3 כוס סוכר

2 ביצים

חלמון אחד (החלמון זה הצהוב)

1/4 כוס קמח

מצרכים למילוי גנאש:

100  גרם שוקולד

חצי מיכל  של שמנת מתוקה 32%

50  גרם חמאה

עזרים למתכון: קלחת להמסת השוקולד, קערה גדולה לערבוב, מטרפה, קערה קטנה להמסת הגנאש ותבניות אישיות של סופלה/ תבניות מאפינס

אופן ההכנה:

כוונו מראש תנור לחום של 200 מעלות. אנו נתחיל בהכנת “בצק” הסופלה. נמיס את השוקולד, החמאה והסוכר. חסרי ניסיון מוזמנים להשתמש במיקרוגל ולהציץ דרך הזכוכית כדי לעצור כשזה נמס. בעלי ניסיון מוזמנים להשתמש בבן-מארי. קלחת השוקולד אמורה להיות בתוך קלחת נוספת עם מים וההמסה מבוצעת בעזרת אדים.

לוקחים את הקערה השנייה שהכנו מראש. טורפים את שתי הביצים עם החלמון הנוסף. ואז, מוזגים מעט מתערובת השוקולד החמה לקערה עם הביצים ומערבבים היטב. שימו לב, מוזגים מעט ולאט! ולמה לאט, כי מדובר בהליך שנקרא “השוואת טמפרטורות” ולא תרצו שהבלילה תהפוך בטעות לביצה מקושקשת. ממשיכים במזיגה איטית ובערבוב קבוע כדי שהשוקולד לא יתקשה. מוסיפים את הקמח וטורפים עד שמתקבלת מסה אחידה. את הבלילה מוזגים לכלי האפייה האישיים (תבניות המאפינס או הסופלה) בגובה של חצי. לא יותר!

הכנת המילוי (גנאש) פשוטה עוד יותר. מרתיחים את השמנת ומורידים מהאש. מוסיפים את החמאה והשוקולד ומערבבים עד להמסה מוחלטת של השוקולד. זהו. עם כף מזגו בערך שתי כפות של גנאש לכל תבנית סופלה חצי מלאה – ישירות למרכז ולא לדפנות. כסו עם תערובת “הבצק” שנותר לגובה של 3/4 מהדפנות ותכניסו לתנור. חכו בין 10 דקות ועד 15 דקות (תלוי בסוג התנור). אחרי עשר דקות ועד 15 דקות תציצו דרך הזכוכית של התנור כדי לראות אם הסופלה מוכן.

טיפ להגשה: תניחו את הסופלה החם (תנו לו שלוש דקות להתקרר, אנחנו לא רוצים שבת הזוג תסבול מכוויה בלשון – ואם הכינותם מראש, אז תכניסו לחימום של דקה במיקרו) על צלחת לבנה גדולה, פזרו אבקת סוכר מלמעלה, קשטו בנענע, תניחו כדור גלידה בצד וקשטו עם סירופ שוקולד בעדינות. תנו לסופלה לעבוד בשבילכם, כי אין כמו שוקולד נמס וגבר שהתאמץ במטבח עבור זוגתו כדי לזכות בהערכתה… חג האהבה שמח

 חברות וחברים יקרים, אתם מוזמנים להתרשם ממתכונים נוספים שלי בעמוד הפייס שלי “המטבח של אהרוני” וכמובן כאן, בנתניה און ליין – נתניה און ליין, בעמוד הבית – הבלוג של סער אהרוני. חוצמז’ה, אני זמין בנייד (עדיף הודעה בוואצאפ) 052-5808729

7 תגובות

  1. מכינה לכבוד שבת קודש.בטוח יצא טעים.
    אלוף.מאחלת לך אהבה אינסופית ושמחה

  2. אחרי מתכון כזה באמת אין מה לומר זה היה בזמן הנכון,ניסיתי וזה מתכון קל ופשוט

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן