קרם בוואריה לוטוס: נוסטלגיה במיטבה עם קריצה

עוגת בוואריה, זו שהייתה הלהיט הכי הכי בבתי הקפה וקונדיטוריות נתניה של שנות השבעים והשמונים, היא סיבה מספקת להומאז' עם קריצה: קרם בוואריה לוטוס

7
4754
מתכון קרם בוואריה לוטוס
קרם בוואריה בטוויסט

עוגת בוואריה, זו שהייתה הלהיט הכי הכי בבתי הקפה וקונדיטוריות נתניה של שנות השבעים והשמונים, היא סיבה מספקת להומאז’ עם קריצה: קרם בוואריה לוטוס

קרם בוואריה (בצרפתית: Crème bavaroise) הוא שמו של קינוח קרמי צרפתי, הקרוי על שם מדינת בוואריה בגרמניה.

קינוח צרפתי זה מבוסס, בתכל’ס, על קינוח בווארי מסורתי, העשוי מקרם אנגלז שאליו מקפלים קצפת וניל.

ביחס של בין השקעה לתוצאה, קרם בוואריה מנצח בגדול.  בעשר דקות של בישול והכנה, מקבלים קינוח ראווה שיקצור המון מחמאות מהאורחים.

המרקם של קרם הבוואריה ייחודי בהשוואה לקינוחים אחרים: הוא במרקם ענני, פלאפי.

ביראת קודש, מבלי לקחת לקרם את הבמה, הוספתי לוטוס במקום עוגיות מרוסקות או פתי-בר.

מתכון לקרם בוואריה לוטוס

מרכיבים ל 20 קינוחי כוסות אישיות או תבנית 18 ס”מ:
כוס חלב: 250 מ”ל
5 חלמונים מביצים גודל M
200 גרם סוכר
10 גרם ג’לטין מהולים בארבע כפות מים קרים (להשרות בצד רבע שעה, עד שמקבלים “ספוג ג’לטין”)
כף תמצית וניל איכותית
עוגיות לוטוס (יש לרסק עד לקבלת למרקם דק)
סירופ שוקולד
500 מ”ל שמנת מתוקה: להקציף מראש לקצפת רכה ולשמור במקרר

שלבי הכנה:
מביאים את החלב עד לסף רתיחה ומשלבים עם מחצית מכמות הסוכר – תוך ערבוב.

במקביל, מקציפים את החלמונים ואת שארית הסוכר עד לרמה של מסה בהירה. ברגע שהחלב הגיע לסף רתיחה, מורידים מהאש, ממתינים דקה ומעבירים רבע מכמות החלב אל מסת החלמונים ומיד טורפים בלי הפסקה. כך משלבים את כל החלב אל מסת החלמונים, בהדרגה, ולא מפסיקים לטרוף.

כעת מחזירים את כל כמות המסה לסיר לבישול נוסף, על להבה נמוכה, מוסיפים את הוניל ולא מפסיקים לטרוף כל הזמן.

חשוב להכניס למיקרו ל-30 שניות את ספוג הג’לטין, כדי שיהפוך למסה מימית. רק אז להוסיף את הג’לטין למסה של הקרם שבסיר בעדינות. ושוב, טורפים ללא הפסקה עד שמתקבלת מסה סמיכה.

מעבירים לכלי נקי ומשם למקרר לחצי שעה. לאחר חצי שעה מקפלים את הקצפת אל מסת הקרם, מרפדים תבניות הגשה בשברי עוגיות לוטוס שריסקנו מראש.

יוצקים את המסה של הקרם ומשאירים מקום לסירופ שוקולד. מכניסים למקרר להתייצבות של שעה ו… בתיאבון

 

7 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן