מתכון בצ’יק-צ’אק: תערובת גרנולה ביתית

0
77
מתכון גרנולה ביתית
צילום fotolia

גרנולה ביתית, בעיניי, היא חוויה אמיתית. קל וכיף להכין אותה, והיא מרכיב תזונתי מצוין לארוחת הבוקר.

גרנולה, למי שלא יודע, היא תערובת דגנים המבוססת על שיבולת שועל. לאותה שיבולת שועל ניתן להוסיף מיני אגוזים, שקדים וזרעים וגם פירות יבשים. הכל על-פי הטעם האישי.

הגרנולה הפכה לאחת המנות הפופולריות יותר, כך לפחות מספרים, בשנות השישים של המאה הקודמת.

 ילדי הפרחים באותה עת חיפשו מזון קרוב ככל הניתן לאדמה וכמובן שקל להכינו. עד כאן היסטוריה, וכעת בואו ניכנס למטבח, כי נתניה מבשלת בריא

מתכון גרנולה ביתית

מרכיבי בסיס:

3 כוסות שיבולת שועל
חצי כוס זרעי פשתן
חצי כוס גרעיני דלעת
חצי כוס גרעיני חמנייה
4 כפות שמן קנולה (כבישה קרה)
3 כפות דבש

אופן ההכנה:
את כל מרכיבי הבסיס יש לשפוך  לתוך קערה. להוסיף את השמן ואת הדבש ולערבב הכול ביחד.

חשוב להקפיד שסביבת העבודה תהיה כמה שיותר יבשה. בינתיים, חממו תנור לחום של 180 מעלות.

קחו מגש אפייה, תניחו מעליו נייר אפייה ופזרו את התערובת על כל מגש האפייה.

את המגש יש להכניס לתנור לעשר דקות אפייה.

כשבסיס הגרנולה מוכן, ניתן להוסיף פירות יבשים חתוכים דק דק על-פי הטעם האישי, או לחתוך פירות טריים לפי הטעם ולהגיש מיידית.

מתכונים בריאים העשויים לעניין את גולשי נתניה מבשלת: 

סלט פטריות חם

מרק עדשים חומות

 

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן