מתכון אמפנדס שילדים אוהבים בשתי וריאציות: בשרי וחלבי

שלושה מאכלים מארגנטינה כבשו את החיך העולמי: אמפנדס, אלפחורס ואסאדו. למה אמפנדס? כי זה טעים וקל להכנה. קבלו מתכון בשרי ומתכון חלבי לאמפנדס

0
1337
מתכון אמפנדס - גרסה בשרית וחלבית
מתכון אמפנדס בשתי וריאציות: בשרי וחלבי

שלושה מאכלים מארגנטינה כבשו את החיך העולמי: אמפנדס, אלפחורס ואסאדו. למה אמפנדס? כי זה טעים, קל להכנה והמצרכים תמיד זמינים בבית.

בעיקרון, להכנת אמפנדס, אחרי שתתמקצעו בבצק, צריך דמיון. למה? כי ניתן להכין אין ספור הרכבים של מלית.

כן, תעופו עם הדמיון. אני, למשל, אוהב את האמפנדס כשהוא ממולא בבשר, רצועות פלפלים ובצל מטוגנות.

מתכון אמפנדס בגרסה חלבית וגרסה בשרית – רמת קושי: קל

חומרים לבצק:
2 כוסות קמח
כפית מלח
כפית סוכר
כוס שמן
כוס מים פושרים
כפית פפריקה

למילוי גבינה:
300 גרם מוצרלה מגוררת
ביצה קשה
גרעיני תירס, פטריות, זיתים (תחשבו על כל תוספת שאתם אוהבים על פיצה)

למילוי בשר:
בצל אחד קצוץ קוביות
5 שיני שום כתושות
250 גרם בשר בקר טחון
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה/חצי כפית מלח

שלבי הכנה:
מתחילים בהכנת המילוי.

למילוי בשר: מטגנים בצל במעט שמן על מחבת חם. כשהבצל נעשה שקוף, מוסיפים את הבשר ומפוררים לחתיכות קטנטנות בעזרת שתי כפות עץ.

כמו התחלה של הכנת בולונז, כאשר הבשר משחים, מוסיפים את השום הכתוש ומטגנים מעט.

מסירים מהאש, מוסיפים את התבלינים ומערבבים. מניחים לתערובת להצטנן בטמפרטורת החדר.

מילוי הגבינה: מערבבים את כל המצרכים לאיחוד ראשוני ומניחים בצד.

להכנת הבצק: בקערה מאחדים את הקמח, המלח והסוכר. מוסיפים את המים והשמן וממשיכים לערבב עד שכמעט נוצר בצק שאפשר ללוש עם הידיים.

לשים מעט עד שמתקבל בצק אחיד ונעים למגע. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ומרדדים אותו לעובי דק ככל שניתן.

קורצים עיגולים בקוטר 10 ס”מ, בערך קוטר כף יד.

הרכבת האמפנדס: מניחים כף מילוי במרכז כל עיגול בצק. מקפלים כל עיגול לחצי (צורת חצי ירח). סוגרים ומהדקים היטב את הקצוות בעזרת האצבעות או באמצעות מזלג.

תבחרו איך שנוח לכם, רק תדאגו שהקצוות יהודקו היטב.

מחממים את השמן בסיר. מטגנים את האמפנדס 3-4 יחידות בכל נגלה של טיגון, כדי שהשמן לא יתקרר: 3-4 דקות של טיגון משני הצדדים.

מוציאים מהשמן ומניחים על צלחת עם נייר סופג.

 

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן