דלג על המודעה

מעורב ירושלמי

האמת היא, שאין יותר מדי מנות המוגדרות כמנות ישראליות אותנטיות - למרות שישראל נחשבת למעצמה קולינרית. אחת מהן היא מעורב ירושלמי. אז תכינו פיתה וטחינה ובואו לבשל

מעורב ירושלמי

מעורב ירושלמי - גרסתו של שף גולן ימין - נתניה און ליין, נתניה

 

השבוע התחשק לי מעורב ירושלמי אמיתי, אבל כזה עם טאצ’ שלי, כזה שיצעק לנו בפיתה, אז קפצתי לידידי, הקצב גבריאל חג’אג’ מאזור התעשייה הישן – נתניה, רכשתי את חלקי הבשר בהתאם לטעם שלי (למתעצלים ישנה אפשרות לרכוש אצלו תערובת מוכנה). בקיצור, יצא מושלם. מעורב ירושלמי היא מנה ישראלית, וכמו המדינה, מדובר במנה חדשה יחסית שהוגשה לראשונה – כך על פי ויקיפדיה – בשנות השישים במסעדה ירושלמית ברחוב אגריפס, ממש באזור שוק מחנה יהודה. מאז עברו כמה עשרות שנים והמנה הפכה לסמל מקומי, עם אין ספור וריאציות. אז יאללה, מתחילים…

מעורב ירושלמי – הגרסה של שף גולן ימין

חומרים
בצל גדול (חתוך לקוביות)
200 גרם כבד עוף (יש כאלה הקוצצים אותו גם)
200 גרם פרגיות (חתוך לקוביות)
15 יחידות טחול עוף נקי
200 גרם לבבות עוף נקי
150 גרם אנטריקוט (חתוך לקוביות)
כפית מלח
כפית פלפל שחור
0.5 כפית כמון
0.5 כפית פפריקה חריפה
2 כפות עמבה
כפית שום כתוש

אופן ההכנה
על מחבת כבד (אפשרי גם פלנצ’ה למי שיש בבית) נטגן את הבצל עם טיפהל’ה שמן עד להשחמה. נוסיף את הכבד לשתי דקות על אש גבוהה עד לסגירתו. לאחר מכן נוסיף במקצבים של דקה הפסקה, לכל אחד מחלקי הבשר, אחד מהשני, את הטחול, את הלבבות, את הפרגיות ואת האנטריקוט. נקפיץ הכל בערך עוד כשש דקות. למניעת ייבוש הכבד הקפידו כל הזמן לערבב. נתבל בדקה האחרונה ונגיש בתוך פיתה טרייה (אני אוהב לחמם אותה) עם טחינה ביתית לבנה או ירוקה וסלט ערבי קצוץ שטובע בלימון.

קוראי נתניה און ליין, שף גולן ימין זמין לכל שאלה בנייד 052-5771570. אתם יותר ממוזמנים לשתף המתכון בפייס, לנסות, להתנסות, ולספר לנו כאן, בתגובות, מהי דעתכם. למתכונים נוספים של שף גולן ימין בקרו בפורטל נתניה און ליין – ksn בקטגוריה: נתניה מבשלת – שף גולן ימין 

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים