פשטידת קוטג' היא בסיס נהדר לאין ספור פשטידות בטעמים שונים. קבלו מתכון להכנת הפשטידה הכי קלילה שיש בחמש דקות של הכנות ואפס מאמץ
הימים לפני פסח הם גם ימים של חיסול חמץ. אחד המתכונים הקלים ביותר שיאפשרו לכם להיפטר מחמץ ללא יותר מדי בלגן, זה באמצעות פשטידת קוטג' בטעמים שונים. הפשטידה מהווה בסיס, כאשר אתם יכולים לבחור את הטעמים. הקוטג' מעניק למאפה מרקם אוורירי וכיפי. המתכון כל-כך פשוט, שבהחלט תוכלו להיעזר בילדים או בנכדים.
מתכון להכנת פשטידת קוטג' במגוון טעמים | רמת קושי: קל
חומרים:
4 ביצים גודל M
קופסת קוטג'
בצל קצוץ (רצוי שיהיה מטוגן ומאודה קלות)
כפית מלח
3 כפות חלב
כוס קמח תופח
להעשרת הטעמים: רבע כוס זיתי קלמנטה קצוצים, 50 גרם גבינה כחולה מפוררת (לא חובה), חצי סלסלת פטריות שמפיניון קצוצות גס, גבינה צהובה מגוררת לפי העין לפיזור מעל המסה.
שלבי הכנה:
מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית ומניחים בצד. מטגנים את הבצל כחמש דקות ומאדים אותו לעוד שלוש דקות (באמצעות כיסוי הסיר). זכרו: הבצל המטוגן לא חייב להיות מטוגן עד הסוף, כי בהמשך נאפה אותו. מוציאים ומקררים עד לטמפרטורת החדר.
משלבים בקערה את כל המרכיבים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה. מוזגים את המסה לתבנית. מפזרים מעל גבינה צהובה מגוררת. מכניסים לתנור ל-25 דקות פלוס מינוס או עד להשחמה.
אוהבים פשטידות? מוזמנים לנסות את המתכונים הבאים:
פשטידת במבה – אין יותר ישראלי מזה