בטקס חגיגי ומרגש שהתקיים השבוע, הוסב שמו של היכל התרבות העירוני בנתניה לשם היכל התרבות ע"ש יואל אלראי. אלראי, ראש העיר השישי של נתניה, כיהן בשנים 1983–1993. הוא היה בן למשפחת מייסדי העיר.
האירוע התקיים במעמד ראש העיר מרים פיירברג-איכר וחברי מועצת העיר בעבר ובהווה. לאירוע עצמו הוזמנה הנהלת העיר ובני משפחתו של אלראי. בני המשפחה לא הסתירו את התרגשותם מהמעמד המכובד.
ראש העיר פיירברג-איכר אמרה בטקס, כי "יואל אלראי היה איש ציבור מסור, אדם ערכי ובן העיר נתניה מאז לידתו. הוא בלט במחויבותו לציבור ולפיתוח העיר. זכיתי לעבוד לצידו ולהוביל יחד מהלכים רבים. אני גאה בהנצחתו במקום כל כך משמעותי עבור תושבי העיר".
אלראי, עורך דין בהכשרתו, היה הילד הראשון שנולד בנתניה. בצעירותו יצא ללימודי משפטים בלונדון. עם הכרזת הקמת המדינה שב לארץ והתגייס לחיל התותחנים כדי להילחם במלחמת העצמאות. לאחר מכן השלים את לימודיו באוניברסיטה העברית.
במשך שנים ארוכות הוביל אלראי את האופוזיציה העירונית. בשנת 1983 נרשם בנתניה מהפך, ולראשונה מאז היווסדה נבחר נציג תנועת הליכוד, יואל אלראי, לראשות העיר.
אלראי כיהן במשך עשור, בין השנים 1983 – 1993. בשנים כיהן הוביל שורה של מהפכות ורפורמות. בין השאר, הקמתו של היכל התרבות, שנחשב לסמל תרבותי מרכזי בעיר. בנוסף, קניון השרון בו פעל בתקופתו בית קולנוע בלילות שישי – מה שהוביל למחאות ציבוריות. אלראי פעל לחיזוק התיירות ומרבית השכונות החדשות בעיר, תוכננו כתכנון מקדים על הנייר בתקופתו.
אחד הנושאים השנויים במחלוקת בתקופתו הייתה אגרת הביוב וההיטלים הגבוהים שהטיל – זאת לצורך סידור מערכות הניקוז בעיר. נושא זה הוביל למחאות ציבוריות רבות ואף נדון בבג"צ.
את המאבק הובילו, באותה עת, העיתונאי ג'קי פדלון ז"ל, מיידס קול השרון, ופעילי ציבור צעירים בהם שוש ערער, אלכס פייט, ורד סוויד. בשנת 1992, לאחר שמשרד הפנים קיבע את מחירי הארנונה ולא איפשר עוד רלאשי רשויות לשנות, נותרה נתניה באותה עת עם ארנונה בשיעור גבוה עד היום. בעקבות זאת, בבחירות 1993 הפסיד אלראי בשל הצבעת מחאה של הציבור.
ועדת שמות רחובות ואתרים בעיריית נתניה, בראשות סגן ראש העיר עו"ד אדיר בנימיני, אישרה פה אחד את ההחלטה להנציח את שמו של אלראי על גבי היכל התרבות. לדברי בנימיני, "יואל אלראי הותיר חותם עמוק על העיר. מדובר במחווה היסטורית לאדם שהקדיש את חייו לציבור".