דלג על המודעה

התרמיל הוויטנאמי בטוויסט צרפתי

כשקוראי הבלוג ביקשו ממני מתכון המכיל בשר ופטריות שבעיני הוא רומנטי ואשר מתאים למנה ראשונה, התמונה הראשונה שעלתה בראשי היא התרמיל הוויטנאמי אותה הכנתי למורן (כיום רעייתי) כשהצעתי לה נישואין

התרמיל הוויטנאמי בטוויסט צרפתי

צילום פוטוליה

אחת המנות הקלילות והרומנטיות יותר בעיניי, היא מנת התרמיל הוויטנאמי, שזו מנה המאפיינת את המטבח האסיאתי בזכות השימוש בבצק מטוגן או מאודה – בו טומנים מרכיבים מדהימים כיד הדמיון. סיפורה של המנה פשוט: במהלך השבוע קיבלתי אין-ספור שיחות טלפון מצדם של קוראי הבלוג שלי כאן, באתר נתניה און ליין מבית נתניה און ליין, שביקשו שאפתיע אותם במתכון בשרי למנה ראשונה. מתכון מיוחד כזה, שלא נתקלים בו ביום-יום ואם אפשר שיהיה בו גם ניחוח רומנטי. מיד עלה לי בראש המתכון לתרמיל הוויטנאמי עם הטוויסט למטבח הצרפתי. המתכון הזה מהווה, בעיניי, מעין ביצת הפתעה לאוהבי הבשר המעודן. וברמה האישית, בכל פעם שאני נזכר במתכון, אני מתמלא אושר פנימי – כי אני נזכר בארוחה שבישלתי למורן, כיום רעייתי הדהימה, ארוחה בה הצעתי לה, לאהובתי, נישואין. כרגיל, לנתנייתים בינינו וכמובן לתושבי המושבים בסביבה, אני מציע לרכוש את המוצרים בשוק העירוני במרכז נתניה. הריחות, הצבעים, האיכות והטריות יעשו את זה גם לכם. אז בואו שימו חלוק ונתחיל להיות שפים ליום אחד.

מתכון תרמיל ויטנאמי בטוויסט צרפתי

מצרכים:

(מתאים כמנה ראשונה גדולה לשניים)

2 עלים של בצק פילו
3 כפות שמן זית
כפית שומשום
300 גרם אנטריקוט טרי (רצוי בשר אנגוס)
4 פטריות פורטבלו קצוצות דק
בצל בינוני קצוץ דק
כוס יין אדום – קברנה סוביניון
כפית שטוחה מלח גס
כפית שטוחה פלפל שחור גרוס
כפית תבלין “פילדלפיה” – לרכוש בחנויות תבלין

אופן ההכנה:

מכינים את סטייק האנטריקוט על מנגל חשמלי או מנגל רגיל או על מחבת ברזל עם פסים ברמה של מדיום או מדיום רייר. חותכים לקוביות קטנות.
מניחים מחבת על הגז, מחממים שתי כפות שמן זית, מוסיפים את הבצל ואת הפטריות, המלח והפלפל הגרוס וכמובן את תבלין פילדלפיה ומקפיצים. להליך הזה קוראים דוקסל פטריות. מבחינה מקצועית הכוונה היא למילוי עד שמזהיב. מוסיפים את חתיכות האנטריקוט ומכבים מיד את האש. הסיר המחבת מספיק חם כדי להמשיך את הליך הבישול גם בלי אש. מערבבים ומתפנים להכנת עלי הפילו. לוקחים את עלי הפילו וחוצים אותם לשניים. במרכז כל עלה מניחים כ-150 גרם מהמילוי. בגרסה הביתית שלי אני מציע לשמן בעזרת מברשת את קצוות העלים עם כף שמן הזית שנותרה, להרים את צידי העלים כלפי מעלה בצורת פרח סגור, לשמן מעט חיצונית ולפזר את השומשום. בגרסה הויטנאמית הקלאסית (הכוללת גם טיגון), סוגרים את התרמיל באמצעות לחיצות דקות ושימוש בחוט אכיל (קחו, למשל, גבעול אספרגוס ובשלו אותו. חיתכו אותו לכל האורך והנה לכם חוטי קשירה אכילים).
ונחזור לגרסה שלנו. חממו תנור בחום של 150 מעלות והכניסו את שני התרמילים לתנור לזמן של כ-12 דקות פלוס מינוס ותלוי בסוג התנור. בינתיים, קחו את בקבוק היין, שתו כוסית אחת לכיף וכוס שנייה מיזגו לתוך סיר קטן על האש. צמצמו את היין בכ-50% עד שיהפוך לסמיך. צורת ההגשה המומלצת: קחו צלחת לבנה בינונית, באמצעות כף מיזגו בצד הצלחת מרוטב היין ותניחו את התרמיל על הרוטב או לצידו.
בשבוע הבא, לבקשת קוראים רבים, אציע מתכון מקורי בהשראת הסושי היפני, כזה שיפתיע את כולם. ועד אז אתם מוזמנים לשוחח עמי בטלפון, לשתף אותי בחוויות או לכתוב לי כאן, בבלוג שלי. בתיאבון, שלכם שף גולן ימין

 

שף גולן ימין

גולן ימין

שמי גולן ימין, שף סוג 4, חבר בכיר באיגוד השפים ומשמש כיועץ קולינרי למסעדות ולגני אירועים. כבר מגיל חמש אמא שלי ידעה שאהיה שף. בתור ילד הסתובבתי במטבחים של אמא וסבתא וכשבגרתי למדתי במגוון מוסדות בישול (לני, תדמור, דן גורמה ועוד... ועוד...). אוכל עבורי הוא תשוקה ואהבה. ואין דבר שמרגש אותי יותר מאשר לחלוק את המתכונים. אשמח לענות לכל שאלה בנייד: 052-5771570
שף גולן ימין

תגובות

תגובות

12 תגובות

  1. אני רוצה לציין שיצא לי ממש מושלם תודה לך גולן ימין

    השב
  2. גולן האלווף אין עלייך אוכל מאוד מאוד טעיים תותחחח☝️❤️

    השב
  3. השף הכי טוב בעולם חולה על האוכל שלך אח יקר אוהבת אותך ידים זהב באוכלללל❤️

    השב
  4. שף אלווף האוכל הכי טעיים שישש !!!

    השב
  5. נראה מעולה!!!! תענוג לקרוא את המתכונים שלך, מפתיעה את המשפחה מדי פעם עם המנות המיוחדות שלך.

    השב
  6. תותחחח אין על האוכל שלךך

    השב
  7. היי גולן ניסתי את המתכון שלך משבוע שעבר קיבלתי המון מחמאות בזכותך , אני התקשר אליך לגבי יכוץ לארוחת ערב

    השב

שלחו תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

מאמרים נוספים