הורי שטקליס השביתו הלימודים: דורשים מעיריית נתניה לעמוד בהבטחות

בניגוד לאין ספור הבטחות, תיכון שטקליס בשכונת קריית השרון לא יוקם בזמן הקרוב. כך מאשרת עיריית נתניה. ההורים שמחכים רק עשור, זועמים ומאשימים

0
1317
הפגנת נציגי תלמידי שטקליס קריית השרון שדורשים מעיריית נתניה להקים את תיכון שטקליס.
הבטיחו אבל לא הבטיחו שיקיימו. הורי שטקליס נגד עיריית נתניה
מבחינת הורי ביה"ס שטקליס – קריית השרון, שמחכים מזה עשור להקמת חטיבה עליונה, הסיבות שמספקת עיריית נתניה מדוע עד עכשיו זה לא הוקם, הם בחזקת תירוצים. ביום שני השביתו ההורים את הלימודים. בעיריית נתניה מגיבים: "אין כוונה בשלב זה לבנות תיכון בשכונה".
"לא ניתן שמהבטחות הבחירות ישארו רק חולות. בוודאי שלא נאפשר זאת, כשמדובר בחינוך איכותי לילדנו…". כך הודיעה רשמית הנהגת הורי תלמידי חטיבת שטקליס, שפתחו הבוקר (יום שני) בהשבתת הלימודים בחטיבה. זאת לאחר שמהבטחות הבחירות המקומיות, להקמת תיכון לחטיבת שטקליס, נותרו, לדבריהם, רק חולות של אתר הבניה שגודר זמן קצר לפני הבחירות האחרונות.
פרשת הקמת תיכון שטקליס, או ליתר דיוק אי הקמתו נכון לעכשיו, מלווה את שכונת קרייית השרון בנתניה בערך עשור.

על תכנון לטווח קצר ולטווח ארוך… כך נולד שטקליס

בשנת 2005 חשף באותה עת עיתון קול השרון, את הסקר הדמוגרפי של קריית השרון. מוטי פנחסי, מי שהיה בזמנו חבר בגוף עצמאי שהוקם שנקרא מאז ועד היום ועד קריית השרון, עשה את מה שאיש לפניו לא עשה. הוא התעלם מנתוני הלמ"ס, משרד הפנים ועיריית נתניה. הוא פשוט עבר בין הדירות, ספר אנשים וילדים ובנה תחזית עדכנית למה שצפוי לקרות בהיבט החינוכי והתכנוני בשכונה החדשה.

מסקנות הסקר, הדהימו. הם אילצו את עיריית נתניה להודות שבשכונה חסרות עשרות מסגרות לימוד לטווח בינוני וארוך. עיריית נתניה בצעדים מואצים גני ילדים, בתי ספר יסודיים וגם שתי חטיבות ביניים. החטיבות מזינות עד היום את אורט יד ליבוביץ', שהפך לאחר מתוך שלושת התיכונים הגדולים והדחוסים בישראל. כבר עם הקמתם של שתי חטיבות הביניים, דיברו שבעתיד לא יהיה מנוס מלהקים תיכון נוסף – בשכונה. כבר אז דיברו על תיכון שטקליס העתידי.  בינתיים, עברו וחלפו להם השנים.

תיכון שטקליס העתידי – הבטחות על הנייר או מציאות

שלוש שנים אחרי שתכננו, אישרו וקידמו ברמה המקומית, בספטמבר 2023 פרסמה עיריית נתניה, כי שר החינוך יואב קיש אישר לתקצב את פרויקט הקמת התיכון בסכום של 47 מיליון שקלים – זאת בשיטת המאצ'ינג. משרד החינוך עצמו אישר כי העביר תקציב בחודש דצמבר 2023. מה זה מאצ'ינג? על כל שקל ממשרד החינוך, עיריית נתניה תשקיע שקל משלה.

באותה עת גם נשמעו הצהרות, כי התיכון יעמוד על רגליו כבר בספטמבר 2026. אלא, שאליה וקוץ בה. למרות שתקציב בסך עשרות מיליוני שקלים יש, התוכניות הפדגוגיות העתידיות והתוכניות ההנדסיות אושרו וגם היתר בנייה חתום, בפועל לא החלה הבנייה. למעשה, כבר חודשים ארוכים שמלבד גדר, סביב השטח, דבר לא מתקדם.

גורמים שונים בעיריית נתניה מציינים, כי חלק מהעיכובים, מעבר לבירוקרטיה במהלכים הקשורים למשרד החינוך, נובעים – בין השאר – מהמלחמה שפרצה. קבלנים בישראל מתקשים בימים אלה להעמיד עובדים (מחסור חריף בכל הארץ). בנוסף, תשומות הבנייה התייקרו משמעותית בעקבות המלחמה – מה שמייקר משמעותית את ההליך. עוד הוסיפו הגורמים, כי סדר העדיפויות העירוני השתנה כיוון שישנם בתי ספר שכבר כעת מצויים בפיצוץ אוכלוסין וחייבים הרחבה מיידית.

עורכת דין מירב רודה, חברת מועצת העיר נתניה
חברת מועצת העיר נתניה, עו"ד מירב רודה

האופוזיציה העירונית תוקפת: חברת המועצה עו"ד מירב רודה עולה למתקפה.

ביום ראשון השבוע, במסגרת ישיבת מועצה שלא מן המניין אותה דרשה האופוזיציה העירונית בנושא אחר, הגישה חברת המועצה, עו"ד מירב רודה, שאילתה בנושא תיכון שטקליס העתידי. בדברי ההסבר כתבה:

"בהמשך לדיון שהתקיים בישיבת מועצת העיר ב-6/11/2024. כמו כן, בהמשך לשאילתות קודמות בנושא קידום בניית תיכון חדש בבית ספר שטקליס. מכיוון ואנו באים רק לטובת הילדים והצורך למנוע עומס בכיתות הקיים באורט ליבוביץ עם מעל 20 כיתות בשכבה. כמו כן, בשל בעיות התחבורה בשכונה בכלל ולבית ספר אורט ליבוביץ בפרט. על פי מידע שהגיע להנהגת ההורים בבית ספר שטקליס, בוצע תשלום דמי הקמה לתיכון על ידי גורם בכיר במחלקת ההנדסה לפני כ-3-4 שבועות".

בין השאלות ששאלה:לעניין תשלום דמי הקמה, אם אין כוונה להתחיל מיידית בבניית התיכון, מדוע בוצע תשלום זה? התגובה הלקונית של עיריית נתניה, עוררה מחדש את הוויכוח הציבורי.

בכל מקרה, ההורים, למודי הניסיון ושבעי ההבטחות, הגיעו ביום ראשון לישיבת מליאת מועצת העיר. שם החזיקו שלט בו הודיעו, שהם משביתים את הלימודים היום (שני).

בעיריית נתניה מגיבים: אין כוונה בשלב זה לבנות תיכון בשכונה

מעיריית נתניה מסרו בתגובה, כי "תעדוף בבינוי ניתן למוסדות חינוך שאין בהם עוד מקום לתלמידים חדשים וחסרות כיתות בעבורם. בין השאר: קרליבך, אולפנית בר אילן ובית ספר לתלמידים על הרצף האוטיסטי".

"מס' התלמידים הצפויים ללמוד באורט יד לבוביץ' בשנים הקרובות עתיד לרדת. זאת, על בסיס הנתונים הקיימים, כך שבניית התיכון החדשני אינה בעדיפות ראשונה ובדחיפות לשנה הקרובה".

"כאשר ייבנה התיכון לקריית השרון, הוא ייתן שרות לתלמידי כל השכונה. זאת, על פי מודל הרישום של בחירה מבוקרת כפי שקיימת בכלל האזורים האחרים בעיר. התשלום שולם כהכנה להיתר. אין כוונה בשלב זה לבנות תיכון בשכונה".