שני תושבי אשדוד בשנות ה-20 לחייהם התחזו לעובדי תשתיות וגנבו כבלי תקשורת בשווי של למעלה מ-100,000 שקלים. הם פגעו בפעילותם של עסקים רבים, שנותרו ללא יכולת לבצע עסקאות אשראי. הנזק שגרמו השפיע גם על אלפי תושבים באזור. חוקרי תחנת נתניה ניהלו חקירה סמויה ממושכת, שבסיומה הוגש נגדם כתב אישום.
החקירה נפתחה בעקבות דיווח על גניבת כבלי תקשורת ממרכז נתניה, בשווי של כ-80,000 שקלים. בתי עסק רבים באזור נפגעו, לאחר שנותקו מהרשת ולא יכלו לקבל תשלומים בכרטיסי אשראי. חוקרי המשטרה ניהלו מרדף אחר החשודים תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מתקדמים ושיטות חקירה שונות.
בשבוע שעבר, עצרו בלשי תחנת נתניה את שני החשודים, שהיו מחופשים לעובדי תשתיות ולבושים בסרבלים כתומים. מהחקירה עלה, כי אחד מהם עבד בעבר בחברה קבלנית המספקת שירותים ל"בזק". הוא הכיר היטב את פריסת הכבלים והדרכים לגנוב אותם. השניים הקימו מחסומים פלסטיים, כפי שעושים עובדי תשתיות אמיתיים, וכך פעלו באין מפריע.
נוסף למקרה בנתניה, גילו החוקרים כי החשודים פעלו גם בחולון. גם שם ביצעו גניבה דומה. בסך הכול, מייחסים להם שלושה מקרים של גניבת כבלי תקשורת. גניבה שגרמה לנזקים כבדים לעסקים ולחברות התקשורת.
בסיום החקירה, הגישה נגדם יחידת התביעות של מחוז מרכז כתב אישום חמור. במשטרה ציינו, כי "השניים פעלו במכוון לפגוע בתשתיות תקשורת חיוניות. זאת, תוך יצירת מצג שווא של עובדים לגיטימיים."