היי חברים, לקראת השבת הבטחתי לרבים שפנו אלי, שאתן את המתכון למנת ברווז שלם צלוי בתנור, שאת התמונה העליתי בערך לפני כחודש באינסטגרם. אז הבטחות צריך לקיים. הצעד הראשון הוא לבקש באטליז בו אתם קונים ברווז שלם (גם בחלק מהסופרים המכבדים עצמם יש). אל תיבהלו, הוא נראה כמו עוף. אני, אישית, מציע לכולם לבקר בשוק נתניה, להרגיש מקרוב מה זו טריות ומה זו איכות. אז בואו נתחיל.
ברווז צלוי ברוטב טריאקי ושיני שום
אופן ההכנה:
ברווז שלם (המשקל נע בין 1.5 קילוגרמים ועד 2 קילוגרמים)
מלח גס
פלפל שחור גרוס
רוטב טריאקי (אפשר להכין לבד או לקנות מוכן – ממליץ על קנור)
5 שיני שום
אופן ההכנה:
נעסה את הברווז ברוטב טריאקי ונפזר שיני שום. אלה המעוניינים להשביח את הטעם, מוזמנים להוסיף חצי כוס מיץ תפוזים לעיסוי. נפזר פלפל שחור ומלח גרוס ונשאיר את הברווז 20 דקות בטמפרטורת החדר. בינתיים, נחמם תנור לחום של 160 מעלות. נסדר את הברווז על רשת, שמתחתיה נניח תבנית לקליטת הנוזלים אשר ניגרו מהברווז. את הברווז נשאיר בתנור לשעה ועוד עשרים דקות. בכל רבע שעה, עם כף, נאסוף מהנוזלים ונמזוג על הברווז.
חברות וחברים אתם יותר ממוזמנים להתקשר אלי ולדבר על מתכונים בטלפון 052-5771570. מוזמנים, כמובן, להגיב, לשתף או סתם להתרשם מעוד עשרות מתכונים שלי בבלוג שלי נתניה מבשלת: שף גולן ימין – פורטל נתניה און ליין – ksn
[…] ברווז צלוי ברוטב טריאקי ושום […]
[…] ברווז צלוי ברוטב טריאקי ושם […]
[…] ברווז צלוי ברוטב טריאקי ושום […]
Comments are closed.