איך מכינים חמאה בטעמים? מתכון ביתי קל להכנה

תמיד אמרתי שכל מתכון שכולל לחם ועליו מרוחה חמאה בטעמים, קבלו מתכונים לחמאה - החל מ-חמאת עשבי תיבול ועד חמאה ומחית עגבניות מיובשות

14
2189
מתכון חמאה בטעמים - חמאה עם עשבי תיבול - נתניה מבשלת
חמאה בטעמים. באדיבות סער אהרוני

תמיד אמרתי שכל מתכון שכולל לחם ועליו מרוחה חמאה בטעמים, קבלו שלושה מתכונים לחמאה בתיבולים שונים

בסך הכל, הרעיון די פשוט: מקסימום טעם במינימום עבודה. כדי לייצר חמאה בטעמים, איזה טעמים שמדברים אליכם, כל שצריך הוא לרכך את החמאה ולשלב בתוכה תוספות מלאות טעם.

האמת, שישנן כמה וכמה שיטות לבצע זאת. יש את אלה שייצרו חמאה ביתית בעצמם עם חיתול ותהליך ארוך. יש כאלה שיזקקו את החמאה ויש את אלה המחפשים קיצור דרך.

מתכון חמאה בטעמים (חמאה בעשבי תיבול)

מרכיבים:

240 גרם חמאה איכותית ללא מלח, בטמפרטורת החדר

2 ענפי תימין – רק העלים

ענף רוזמרין – רק העלים

ענף פטרוזיליה – רק העלים

בצל שאלוט קצוץ דק

2 כפות חומץ בלסמי

מלח ופלפל שחור

 

להכנת חמאה כתומה:

200 גרם חמאה רכה מאוד

כפית שטוחה מלח ים אטלנטי

3 כפות ממרח עגבניות מיובשות  (קונים בכל סופר)

חמאת שום בזיליקום:

200 גרם חמאה רכה מאוד בטמפ’ החדר
כפית מלח ים אטלנטי

4 כפות בזיליקום חתוך דק

5 שיני שום טריות וכתושות דק דק

שלבי הכנה לכל סוגי הכנת חמאה בטעמים:

מוציאים את החמאה מהמקרר כשעתיים-שלוש לפני השימוש. שמים אותה בקערה ונותנים לה להתרכך על השיש. לאחר שהתרככה מוסיפים לחמאה את התוספת שבחרנו לתבל בה את החמאה (הכי חשוב זה לקצוץ דק דק – אפילו בבלנדר). מערבבים בעזרת כף עד לאיחוד חומרים. מעבירים את החמאה לכלי הגשה ייעודי ומעבירים למקרר להתייצבות ואז להגשה.

שיטה נוספת. ממיסים את החמאה בסיר על אש נמוכה. מוסיפים את המרכיבים ומערבבים. מוזגים את החמאה הלוהטת לכלי הכלה. ממשיכים לערבב עד שמתחיל להתקשות וגם אחרי. מכניסים למקרר להתייצבות.

14 תגובות

  1. תודה על מתכון מעולה
    תמיד מסביר את כל שלבי ההכנה
    תמיד מצליח לי אם המתכונים שלך

    תודה רבה

  2. תודה על המתכונים אבל אישית אני לא אוהבת בזיליקום או אורגנו אז בטוח שאכין את הכתומה 🙂

  3. מושלם כתמיד..סער אתה פשוט השראה להמון אנשים שמחפשים פתרונות מה להכין כל יום למשפחה. גם טעים ולא מסובך תודה לך❤👑

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן