33 אלף תלמידים ילמדו השנה בנתניה

0
243
אביטל לאופר - נתניה
ד"ר אביטל לאופר, סגנית ראה"ע נתניה.

בשנת הלימודים הקרובה, שתפתח בעוד כחמישה ימים, יעלו 3,168 תלמידים לכיתה א'. השנה יקלטו במוסדות החינוך בעיר 519 תלמידים – עולים חדשים. כמו כן תכלול מערכת החינוך בנתניה 364 גני ילדים, 52 בתי ספר יסודיים ו-27 בתי ספר על יסודיים ותקיף 43,547 תלמידים (בהשוואה ל -32,987 תלמידים בשנה היוצאת) מתוכם 11,147 ילדי גנים, 19,150 תלמידי יסודיים ו – 13,250 תלמידי חטיבות הביניים והתיכוניים.

מעיריית נתניה נמסר למערכת נתניה און ליין – נתניה און ליין, כי בגני הילדים בהם לומדים ילדי עולים, יתגבר האגף לגיל הרך את מערך הסיוע, תוך מתן שעות גישור בקרב העולים מצרפת, לטובת חיזוק הקשר בין ההורים לצוותים החינוכיים והיכרות עם הקודים התרבותיים לקליטה מיטבית.

בנוסף, הוגדלו המענים לטובת טיפוח השפה הדבורה לילדים דוברי רוסית, בשיתוף משרד החינוך וכן תוכנית לקידום השפה הדבורה והכתובה בקרב ילדים יוצאי אתיופיה.

לראשונה השנה תפתח עירייה נתניה, בשיתוף משרד החינוך והמשרד לקליטת עלייה – שני מרכזי לימוד חדשים בתוך בתי הספר "יבנה" ו"שובו", וזאת לקליטה מיטבית של ילדי העולים החדשים. תלמידים עולים ילמדו בבתי הספר כשלושה חודשים, תוך שילובם בכיתות האם שלהם ובתום התקופה – יצטרפו לחבריהם לכיתות האם.

במקביל – תופעל בבתי הספר "אלומות" ו"מורשת זבולון" תוכנית "מרחב", תוכנית יחודית, המשלבת את האגף היסודי עם השירות הפסיכולוגי והרווחה ותתן מענה לצורכי התלמידים בתחומים הנ"ל.

בנוסף – תופעל בעיר תוכנית פל"א (פעילות לימודית אחרת) בכמה מרכזי למידה. התוכנית משלבת פעילויות לימודיות עם פעילויות העשרה שמטרתן לקדם תלמידים עולים והיא פועלת בחינוך העל-יסודי, באחריות ובמימון משרד הקליטה, תוך שיתוף פעולה עם מינהל החינוך העירוני. התלמידים לומדים בחמישה מרכזי למידה בשעות אחר הצהריים, כאשר כל מרכז לימוד פועל בהיקף של שניים / שלושה ימי פעילות בשבוע, שלוש שעות בכל מפגש. הפעילות כוללת למידה בקבוצות קטנות, פעילות חברתית ופעולות הפגה שונות.

עוד נמסר מעיריית נתניה, כי למעלה מ – 90 מיליון שקל- הושקעו השנה בבינוי, שיפוץ ושדרוג מוסדות החינוך בנתניה.
בתחום הגיל הרך, בנתה העירייה 24 גני ילדים חדשים, בהשקעה כוללת של כ – 35 מיליון שקל, וזאת מעבר להשקעות בציוד ואיבזור גני הילדים. מדובר בפריסה נרחבת של גנים חדשים בכל רחבי העיר.

בתחום החינוך היסודי, נעשו עבודות שדרוג נרחבות וחיזוק המבנה מפני רעידות אדמה בבית הספר נועם הוותיק, שעבר השנה לניהולה של רשת נועם הארצית. כמו כן, בנתה העירייה את השלב השני (תוספת של 6 כיתות) של בית הספר היסודי ע"ש דבורה עומר, בהשקעה של כשישה מיליון שקלים. השנה יפתחו שני בתי ספר יסודיים חדשים – בית הספר הממ"ד לאמנויות ותקשורת ע"ש אורגד בצפון העיר וכן בית הספר הממ"ד ע"ש קרליבך בשכונת עיר ימים, שיפעל בשלב זה במסגרת בית הספר ע"ש חיים חפר בשכונה.

בתחום החינוך העל יסודי – נפתחה השנה חטיבת ביניים נוספת בשכונת קרית השרון ע"ש מרים ילן שטקליס, ברח' טום לנטוס והיא מצטרפת לחטיבת הביניים ע"ש נתן אלתרמן, שנפתחה בשנת הלימודים היוצאת, כך שהחל מן השנה ילמדו תלמידי האזור בשתי חטיבות הביניים הפועלות בשכונה עצמה.

מערכת החינוך בנתניה, תתחדש בשנת הלימודים הקרובה בכמה מנהלים חדשים. נעמה בן יהודה שלהב – תנהל את בית הספר הממ"ד לאמנויות ותקשורת ע"ש אורגד שיפתח השנה. בלה פירסט – תנהל את הממ"ד החדש ע"ש קרליבך שיפתח בשכונת עיר ימים. אבנר כלף נבחר לנהל את שז"ר. מיכל גלבר נבחרה לנהל את יגאל אלון. יעל אבן חן נבחרה לנהל את בית הספר הממלכתי ע"ש דבורה עומר בקרית השרון. עו״ד אורלי בן אדרת נבחרה לנהל את בית ספר הממלכתי שורשים. אורי כהן – נבחר למנכ"ל בית הספר השש שנתי ריגלר. אמירה טייכנר – נבחרה למנכ"לית בית הספר השש שנתי טשרניחובסקי. יעל קגנובסקי – נבחרה כממונה על התיכון בטשרניחובסקי. ישראל לישנסקי – נבחר להיות הממונה על חטיבת הביניים בנתן אלתרמן. בני שי – נבחר לנהל את המרכז הטכנולוגי ממלכתי (ויצ"ו).

לקראת פתיחת שנת הלימודים בירכה ראש העירייה, מרים פיירברג-איכר את התלמידים ואת צוותי החינוך בשנה של רכישת ידע והשכלה ובעיקר – בשנה של העמקת ערכי הסובלנות והאחוה. "במהלך הקיץ השקענו משאבים רבים בבינוי גנים חדשים לקליטת ילדי גיל 3, שדרגנו וטיפחנו את מסגרות החינוך, השקענו משאבים רבים להפעלת תוכניות חדשות ופורצות דרך, תוך התמקדות במסלולים הטכנולוגיים ותגבור הלמידה בתחומים אלה בקרב תלמידות, כדי להרחיב את יכולת המימוש העצמי ואת יכולת ההשפעה על הקריירה העתידית של התלמידות. בתוך כך השקענו למעלה מ – 20 מיליון שקל בתוכניות להעלאת אחוזי הזכאות לבגרות ולשמחתנו ראינו ברכה בעמלנו: עליה של 4.3% באחוזי הזכאות לבגרות, כך שכיום עומד אחוז הזכאות לבגרות על כמעט 70%, נתון שהוא מעל לממוצע הארצי. בשמי ובשם חבריי למועצת העיר אני מבקשת לאחל לכולנו שנה של הצלחות".

סגנית ראש העירייה, ד"ר אביטל לאופר, הממונה על החינוך, מסרה: "נתניה היא מן הערים המשקיעות ביותר במיזמים חינוכיים המיועדים להרחיב את אופקיהם של תלמידי העיר. לכל גיל יש תוכנית ייחודית הממומנת על ידי העיר שמטרתה לקדם ולהעשיר את התלמידים. אני נרגשת ומצפה יחד עם התלמידים לשנה מלאה בחוייה לימודית מעשירה ומעצימה".

ראש מינהל חינוך וחברה, טובה דולב, הוסיפה: "בשנה זו, נעמיק בבניית השותפות עם קהילת ההורים. בסיוע של הנהגות ההורים המוסדיות, נעסוק בפיתוח המודל העירוני לביסוס מהפכת החדשנות החינוכית והמשך מיצובה של נתניה כעיר המובילה חדשנות חינוכית ומהווה מודל והשראה לרשויות נוספות".

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן