רטטוי ירקות ספירלה בגרסת טארט

מעל 14 שנים עברו מאז יציאתו לאקרנים של הסרט "רטטוי", אז מה יותר קלאסי מאשר מתכון רטטוי ירקות ספירלה בגרסת טארט משודרגת.

7
1523
רטטוי ירקות ספירלה - מתכון פשוט טעים מהיר וקל להכנה של קונדיטור סער אהרוני - נתניה מבשלת מתכונים
רטטוי ירקות - הכנה מהירה וקלה.

מעל 14 שנים עברו מאז יציאתו לאקרנים של הסרט “רטטוי”, אז מה יותר קלאסי מאשר מתכון רטטוי ירקות ספירלה בגרסת טארט משודרגת.

זה  רק נראה מורכב, אבל בסוף זה רק ירקות. קצת עבודה, קצת אסתטיקה וקצת תנור. הכול נראה מהצד כל כך פשוט, עד שמתחילים לטעום ומרגישים איזו עבודה מורכבת עשינו

מתכון רטטוי ירקות ספירלה על משטח טארט

החומרים:
חבילת בצק פריך מוכן (לחילופין תכינו לבד לפי המתכון המופיע בנתניה און ליין פאי לימון )

2 קישואים בהירים

זוקיני ירוק גדול

1/2 -1 חציל מאורך וצר

2 גמבות צרות

2-1 תפוח אדמה סגול

2 בטטות צרות ומאורכות

לרוטב:

3 עגבניות

בצל

4 שיני שום

6 עלי בזיליקום

3 כפות שמן זית

1/2 כוס מים (עדיף יין לבן)

מלח ופלפל לבן לפי הטעם

להברשה:

1/4 כוס שמן זית איכותי

אופן ההכנה:

מרפדים מראש תבנית אפייה עם הבצק הפריך ומכניסים להקפאה עד השימוש. בינתיים, שוטפים ומנקים היטב את כל הירקות וחותכים אותם לפרוסות אחידות. שימו לב: חשוב שכל הירקות יהיו פחות או יותר באותו הגודל כדי לאפשר אחידות. אם התקבלו פרוסות של ירק גדולות יותר מהשאר, נסו לחתוך את החלק התחתון כדי להגיע לאותו הגודל והגובה בסידור המניפה.

מכניסים את כל חומרי הרוטב לבלנדר או למעבד מזון ומרסקים הכול לכדי מחית אחידה. במידת הצורך אפשר להוסיף עוד 1/4 כוס מים. זה הזמן להוציא מההקפאה את התבנית עם הבצק הפריך. יוצקים את הרוטב אל התבנית ומשטחים יפה

מסדרים את הירקות אחד ליד השני ומקפידים על סדר ההנחה. את הירקות מצמידים לדופן התבנית וממשיכים להניח אותך תוך יצירת מניפה ספירלית – ממש כמו בתמונה. במרכז המניפה אפשר להצמיד מספר ירקות וליצור מעין פרח.

מברישים את ספירלת הירקות במעט שמן. מכסים בנייר אפייה ומעליו מניחים רדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות ואופים. לאחר משך האפייה הדרוש מוציאים ומגישים

7 תגובות

השאר תגובה

נא להזין את התגובה שלך!
נא להזין את שמך כאן